Bulizó emberek egy medencében éjszaka
Fotó: Shutterstock

A szomszédok örömére marad a bulizás tiltása az Airbnb-nél

Az Airbnb véglegesíteni fogja a bulik tiltását a bérleményekben, miután az átmeneti időre bevezetett tiltás jó eredményeket hozott.


A szálláshely-kölcsönző platform 2020 augusztusában vezetett be tilalmat „engedély nélküli összejövetelek” tartására. A bulizásokról szóló bejelentések száma ezután 44 százalékkal csökkent.

Távolságtártás

A cég eredetileg a Covid-19 fertőzés terjedésének megállítása érdekében hozta, illetve hosszabbította meg az intézkedést. A nyári utazási szezon kezdetén az Airbnb alapértelmezetté kívánja tenni a bulizás tiltását.

Ez olyan téma, aminél nem tudom, mondhatom-e, hogy van célegyenes

– mondta Ben Breit, a cég szóvivője, hozzátéve, hogy még foglalkoznak a kérdéssel.

Az Airbnb emellett változtatni készül a 16 vendéges limiten is: itt viszont engedélyezné, hogy a platformon elérhető nagyobb házakban minden férőhelyet megtöltsenek vendégekkel a szálláskiadók.

Fokozatosan

A bulizás jelenségére először 2019-ben reagált a szállásmegosztó: globális tiltást vezetett be az úgynevezett partiházakra, vagy az olyan helyekre, ahol a vendégek folyamatosan zavarják a szomszédokat.

A pandémia idején pedig eltávolította a „rendezvénybarát” kifejezést a keresőfilterből és a „bulik és rendezvények tarthatók” kitételt a házirendből.

2021-ben több mint 6600 vendéget, és néhány házigazdát is felfüggesztettek, mert „megpróbálták megsérteni” a bulizásról szóló tiltást.

2022 májusában az Airbnb bevétele 70 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Az első negyedévben másfél milliárd dollárt kerestek.

Itt írtunk arról, mire kell figyelni a szállásfoglalásnál, hogy ne verjenek át.

The Conversation

Ne hagyd ki!