Elon Musk vidáman beszélget egy TED konferencián

Elon Musk nagyon beszólt a lenyomott vetélytársainak

Elon Musk a világon harmadikként belépett a 200 milliárd dollárosok elit klubjába, és egyúttal átvette a vezetést Jeff Bezos-tól a „Föld leggazdagabb embere" versenyen. Ahogy az várható volt, a trollkodás sem maradt el.

Milliárdos viccelődés

Elon Musk hétfőn lépte át azt a határt, ami eddig csak Jeff Bezos-nak és az LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton luxus konglomerátum vezérigazgatójának, Bernard Arnault-nak sikerült. Jelenleg Musk a világ leggazdagabb embere, és ahogyan azt megszokhattuk tőle, nem hagyta szó nélkül a trónfosztást.

Küldök egy óriási szobrot Jeffrey B.-nek, amely egy kettest ábrázol, és mellékelek hozzá egy ezüstérmet is.

-írta Musk az amerikai Forbes-nak küldött e-mailjében.

Elon Musk, üzletember, hobbitroll

Musk és Bezos az elmúlt hónapokban, években többször is összeakasztották a bajszukat, mostanában főleg az űripari vállalataik miatt. Az elmúlt évben nagyon jó kapcsolat alakult ki a NASA és a SpaceX között. Elon Musk vállalata rendre nyeri az amerikai űrügynökség pályázatait. A cég tavaly a Crew Dragon űrhajóval juttatott NASA-asztronautákat a Nemzetközi Űrállomásra, de már idén is bezsebelt egy 178 millió dolláros és egy 2,9 milliárd dolláros megbízatást. Utóbbinak célja, hogy 1972 után ismét emberek sétáljanak a holdunk felszínén. Jeff Bezos szerint a NASA döntése egyáltalán nem volt fair, ezért bíróságra vitte az ügyet. Musk erre a következőt írta Twitteren:

Nem tudod felállítani (keringési pályára) lol.

Utalva ezzel valószínűleg Bezos űrhajójának cseppet sem hagyományos formájára.

Augusztusban az Amazon leányvállalata, a Kuiper is benyújtott egy panaszt a Szövetségi Kommunikációs Bizottsághoz a SpaceX műholdas hálózatának (Starlink) terjeszkedése miatt. Musk ezt sem hagyta szó nélkül:

Kiderült, hogy Bezos azért vonult vissza, hogy teljes munkaidőben a SpaceX-et perelgesse…

Persze nem csak Bezos-nak jár ki a jóból, Musk ugyanis az Egyesült Államok vezetőjét sem hagyja ki a trollkodásból. A SpaceX Inspiration4 legénysége nemrég történelmi küldetést hajtott végre, amelyhez még Jeff Bezos is gratulált. Az elismerések közepette azonban feltűnt, hogy az USA elnöke, Joe Biden egyetlen szót sem intézett Musk és a SpaceX felé. Amikor Twitteren felvetették, hogy miért nem gratulált még az elnök, Musk csak ennyit írt:

Még biztosan alszik.

Mindenesetre kíváncsian várjuk Elon következő szellemes bejegyzését, ahogyan azt is, hogy ki fogja megfosztani az igazi vasembert a trónjától. Mert előbb-utóbb biztosan változni fognak az erőviszonyok.


Ne hagyd ki!