Egy rendőr a kezében tartja a telefonját, amelynek képernyőjén a Pokémon GO applikációból ismert Snorlax Pokémon látható
Fotó: Shutterstock

Rablók helyett Pokémonokra vadásztak a rendőrök, kirúgták őket

Egy Snorlax és egy Togetic okozta a rendőrök vesztét.„Sziklaszilárd” alibi

A kaliforniai bíróság a közelmúltban nyilvánosságra hozott egy bírósági dokumentumot, különleges ügyről van szó.

2017-ben a Los Angeles-i Rendőrkapitányság elbocsátotta két rendőrtisztjét, miután autójuk fedélzeti kamerájának felvétele felfedte, hogy egy nehezen begyűjthető Pokémon miatt figyelmen kívül hagytak egy folyamatban lévő rablást.

A bírósági dokumentum szerint 2017 áprilisában az ügyeletes tiszt arra utasította Louis Lozano és Eric Mitchell rendőrt, hogy azonnal vonuljanak ki a Baldwin Hills Crenshaw bevásárlóközponthoz, mert az egyik üzletet épp kirabolják. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy erősítésként még azokat a rendőröket is riasztották, akik épp egy gyilkossági helyszínen végezték munkájukat.

Lonzano és Mitchell figyelmen kívül hagyta az utasítást. Mikor később kérdőre vonták őket, azt mondták, egy forgalmas, zajos helyen tartózkodtak, ezért nem hallották a rádiójukat. Jó kifogás, kár, hogy a fedélzeti kamerájukat nem vonták be a buliba.

Gotta catch ’em all!

A felügyelőt nem győzte meg a rendőrök magyarázata, ezért megnézte a rendőrautó kamerájának felvételét. Kiderült, hogy tökéletesen és tisztán hallották az utasítást, de miután megbeszélték, hogy nincs kedvük segíteni, elhajtottak a területről. A felügyelő jelentette az esetet, az ügyben hivatalos vizsgálatot indítottak.

A jármű videó- és hangfelvételeinek második vizsgálata során kiderült, hogy néhány pillanattal azután, hogy eldöntötték, nem segítenek, Lozano és Mitchell megvitatta, hogyan lehetne a legegyszerűbben elkapni a közelben felbukkant Snorlaxet és Togeticet.

Ha valaki nem tudná, ezek a népszerű Pokémon sorozat mítikus lényei. A Nintendo 2016-ban dobta piacra a globális sikert arató Pokémon GO nevű játékot, amely egy kiterjesztett valóságon alapuló mobilos applikáció. Lényegében a telefon kamerájának segítségével a sorozatból ismert Pokémonokra vadászhatnak a letöltők. Az „alvó Pokémonként” is ismert Snorlaxet híresen nehéz elkapni, Lozano és Mitchell valószínűleg kihívásként tekintett a termetes lény felbukkanására.

A rendőrtiszteket végül kirúgták, fellebbezésüket a kaliforniai bíró a napokban elutasította.

Az nem derült ki, hogy végül sikerült-e elkapniuk Snorlaxet.

Ne hagyd ki!