Claas Xerion
Fotó: Claas

Csendes és hatékony: új sebességváltót kapott a Claas Xerion

Az új sebességváltónak köszönhetően csendesen és hatékonyan végezhető a legtöbb feladat.

A 2019-ben bevezetett, STAGE V károsanyag-kibocsájtási normát teljesítő CLAAS XERION generáció átfogó frissítést kap az új modellévre. Az újdonságok közül kiemelkedik az új Eccom 5.5 fokozatmentes sebességváltó és az új, opcionálisan rendelhető hidraulikarendszer, mely akár percenkénti 422 literes teljesítményre is képes.

Jelentős fejlesztés a 2023-as modellévre érkező XERION típusokon a korábbi ZF ECCOM 5.0 és ECCOM 4.5 sebességváltók leváltása az újgenerációs ECCOM 5.5 típussal. A korábbi verziókhoz hasonlóan az új egység 4 automatikus tartományt kínál előremenetben, immár azonban tovább optimalizált mechanikus összetevőkkel. A 40 vagy 50 km/h maximális előremeneti sebesség üzemanyagtakarékos működés mellett már akár percenkénti 1246 vagy 1558 fordulattal is elérhető. Hátramenetben a maximális 30 km/h sebesség három automatikus tartomány segítségével érhető el.

Az új ECCOM 5.5 váltóegységre való átállással egyúttal erőteljesebb hidraulikarendszer válik elérhetővé az akár 6 darab hátul található kettős működésű vezérlőegység számára. Egy elkülönített és optimalizált 90 kW teljesítményű hidraulikarendszer is elérhető akár prencenkénti 250 literes teljesítménnyel és 260 bar nyomással például a hígtárgya-kijuttatás eszközeihez vagy a frontra függesztett munkagépekhez. Ezáltal a XERION valóban legnagyobb hidraulikateljesítményt kínálja a piacon.

Fotó: Claas

A gépkezelő komfortját növeli a CEBIS rendszer továbbfejlesztett hidraulika menüpontjának letisztult és könnyen áttekinthető megjelenése. Egyetlen pillantással áttekinthető, hogy melyik szivattyú melyik vezérlőegységet táplálja, illetve mik az elérhető maximális átfolyási értékek a hidraulikakörökben.


Ne hagyd ki!