Gucci üzlet három üvegkirakattal
Fotó: Shutterstock

Ismert divatcég fogadja el a kriptovalutát

Az olasz luxusmárka, a Gucci is elfogad kriptovalutát néhány egyesült államokbeli üzletében. Vásárlói egyebek között bitcoinban, ethereumban és litecoinban is tudnak majd fizetni.


Az új fizetési módra már ebben a hónapban lehetőség nyílik egyebek között a Gucci New York-i és Los Angeles-i bemutató boltjában.

Vicc-kripto is jöhet

A francia Kering tulajdonában lévő luxusmárka egy újabb cég, amely belép a virtuális fizetőeszközt is elfogadó üzletek egyre növekvő táborába.

A Gucci shiba inut és dogecoint ugyancsak elfogad, bár utóbbit eredetileg viccből hozták létre.

A kriptovalutával fizetni kívánó vásárlók emailt kapnak majd, benne egy QR kóddal, amit digitális kriptovaluta pénztárcájukkal aktiválhatnak. Ez egy pénzügyi tranzakciós okostelefonos alkalmazás.

A Gucci hamarosan az összes észak-amerikai üzletére kiterjeszti az új fizetési lehetőséget.

Van, ahol törvényes fizetőeszköz

A nagy presztizsű márka nyitása a kriptovaluták felé tovább erősítheti a digitális fizetőeszköz elfogadottságát.

A Gucci előtt többek között már nyitott a kriptovaluta felé a Microsoft, az AT&T és a Starbucks. Tavaly pedig két országban, El Salvadorban és a Közép-afrikai Köztársaságban törvényes fizetőeszközzé tették a kriptovalutát.

A Mastercarrddal együttműködve nemrég piacra dobták a kripto-bankkártyát, erről itt írtunk. Nemrég közöltük egy kutatás eredményét, amely azt vizsgálta, hogy ha hozzánk vágnának tízmillió forintot, mibe fektetnénk. Hogy hányadik volt a sorban a kriptovaluta, itt kiderül. Nem gondolnánk, mely országokban megy nagyon a kriptózás, erről ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Ne hagyd ki!