Pleschinger Gyula, az MKB Private Banking igazgatója

Mire és mitől jó egy privátbanki szolgáltatás? Pleschinger Gyula Márkot, az MKB Private Banking igazgatóját kérdeztük.


​Ezekben a nehéz időkben egy privátbankár mit tanácsol az ügyfeleinek?

Komoly szakértelemre van ahhoz szükség, hogy ilyen körülmények között is találjunk olyan szektorokat és eszközöket, amelyek kockázatosak ugyan, de nagy valószínűséggel lehet velük keresni. A kötvénypiacon például tizenéve nem látott hozamok érhetők el. Jó pár olyan hiteles nemzetközi vállalkozásról tudunk, amelyek papírjai mondjuk egy befektetési alapon keresztül jól beilleszthetőek egy portfólióba. Aki pedig bátrabb és rendelkezik megfelelő tapasztalattal, a télen szigorú kockázatkezelés mellett ugyan, de lassan belekóstolhat a részvénypiacba is.

​Befektetési tippeket adni? Ez egy befektetési bankár feladata?

Pleschinger Gyula, az MKB Private Banking igazgat\u00f3ja

Fotó: Alexander Csomor- Haszon Magazin

A szakmai munka csak az egyik feladatunk, a kényelmi szolgáltatások legalább ugyanilyen fontosak. Hogy rendelkezésre álljunk, folyamatosan egyeztetve intézzük a ránk bízott ügyeket, hogy ne engedjük el az ügyfeleink kezét, hanem a befektetési ötlet megszületésétől a folyamat végéig elkísérjük őket. És itt már nem csak egyénekről, hanem sokszor egész családokról beszélek! A vállalkozásoknál zajló generációváltás kapcsán ugyanis egyre többen vesznek igénybe olyan jogi struktúrákat, melyek privátbanki kiszolgálását az Euromoney az „Év privátbanki szolgáltatója Magyarországon utódlástervezés kategóriában” díjjal ismert el.

​Zajlik a Takarékbank, a Budapest Bank és az MKB Bank fúziója. A létrejövő Bankholding privát banki üzletága miben lesz más?

A három pénzügyi szolgáltató korábban tudatosan más-más szegmensben, más üzleti logika szerint építkezett ezen a területen is. Ennek az az előnye, hogy az egyesülés után egymást erősítjük. A méretünket tekintve pedig egy olyan egyedülállóan nagy privátbankári csapattal büszkélkedhetünk, ahol korábban szerzett tapasztalatok alapján szinte a teljes hazai piac szaktudása összpontosul.

(X)


Ne hagyd ki!