tej, aldi

Illusztráció

Fotó: Unsplash

Sokaknál hasfájást okozott, az Aldi szerint semmi gond a tejjel

A piliscsabai Aldiban vásárolt 1,5 százalékos, saját márkás tej több vásárlónál okozott problémákat. A cég meg is vizsgálta a terméket, ám úgy tűnik, a termékben nem találhatók vegyi szennyeződések.Tegnap beszámoltunk róla, hogy a piliscsabai Aldiban árult 15, százalékos ESL tej elfogyasztása után több vásárló tapasztalt égető, maró érzést nyelvén, nyelőcsövében, amit később tartós hasfájás követett. Ezt követően sokan vissza is vitték a tejet a boltba, az üzlet pedig gond nélkül vissza is vette azokat.

A panaszokat az Aldi is és a termék gyártója, a Tolnatej Zrt. is kivizsgálta. Az áruházlánc a legtöbb hazai üzletéből kivonta a szóban forgó, szeptemberi lejáratú tejet.

Ez is érdekelhet: Nem egyszerű a bevásárlás, szenvednek a multik a kötelező akciókkal

A vizsgálat során megállapították, a tejet sem tisztítószer, sem vegyszerek, sem pedig egyéb anyagok nem szennyezték be. A Tolnatej is ugyanerre a következtetésre jutott, miután ellenőrizték a gyártósoron lévő mintákat. Ezeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) is eljuttatták.

Ezen felül az Aldi az értékesítésből kivont termékeinél több üzletben is kóstolást tartott, elmondásuk szerint a termékekkel semmi gond nem volt. Továbbá a lánc egy független laboratóriumot is megbízott a tej vizsgálatával, ennek során pedig érzékszervi (megjelenés, íz, illat), mikrobiológiai és fizikai-kémiai teszteknek is alávetik a termékeket.

Ne hagyd ki! Szinte senkit nem érdekel a nemzeti árfigyelő rendszer

Összesen 12 408 darabot szállított a gyártó az Aldi biatorbágyi raktárába, ebből közel 12 ezer terméket augusztus 5-ig el is adtak.

„A piliscsabai fogyasztói panasz beérkezése, illetve az ezzel kapcsolatos sajtóhírek megjelenése előtt eladott mintegy 12 ezer darab tejre egyetlen vásárlói reklamáció sem érkezett az áruházlánc ügyfélszolgálatára”

– fejti ki közleményében az Aldi.

A vásárlók ugyanakkor az adott tejeket bármelyik Aldi üzletbe visszavihetik, az áruházlánc pedig nyugta nélkül is visszatéríti azoknak árát.

Forrás: Telex

Ne hagyd ki!