Egy orosz nő beperelte a Mekit, mert állítása szerint egy sajtburger reklám miatt kudarcba fulladt a 46 napos húsvéti nagyböjtje.

Az ortodox keresztény vallású nő, Xénia Ovcsinnyikova esete 2019-ben történt. Ovcsinnyikova elmondása szerint az elmúlt 16 évben hűen követte a húsvéti nagyböjt „előírásait", ám két évvel ezelőtt, közel egy hónapnyi önmegtartóztatás után engedett a kísértésnek, amiért a Mekit okolja. Ahogy fogalmazott, meglátta a gyorsétteremlánc ínycsiklandó reklámját, és egyszerűen nem tudott ellenállni a McDonald'scsábításának.

Tartós erkölcsi kár

Ovcsinnyikova „gigantikus", 1000 rubeles, azaz nagyjából 4100 forintos pert akasztott a Meki nyakába. A vádirat szerint a McDonald's megsértette a fogyasztóvédelmi jogszabályokat és a nő vallási érzetét, ezzel tartós erkölcsi kárt okozva neki. A McDonald's egyelőre nem adott ki tájékoztatást az ügy kapcsán.

Faji diszkrimináció?

Nem ez az első eset, hogy a Meki bajba kerül a reklámjai miatt. Nemrégiben az ismert amerikai üzletember, Byron Allen két vállalata az afro-amerikaiakkal szembeni diszkrimináció miatt kezdeményezett eljárást a gyorsétteremlánc ellen. Az indítvány szerint a McDonald's elenyészően kevés olyan médiavállalatot von be a hirdetési kampányaiba, amelyek tulajdonosai afro-amerikaiak. Az 1,6 milliárd dolláros hirdetési keretéből csupán 5 millió dollárt csorgatott ilyen vállalkozásoknak 2019-ben, miközben amerikai fogyasztóbázisának 40 százaléka ebből a körből kerül ki.

Byron Allen személyesen is beperelte a Mekit. Azt szeretné elérni, hogy a vállalat 2024-re a mostani 2-ről 5 százalékra növelje a hirdetési költéseit az afro-amerikaiak által birtokolt médiavállalatoknál. Sőt, azt is elvárja a gyorsétteremlánctól, hogy jobban bevonja azokat a vállalatokat a kampányaiba, melyek nők, ázsiaiak, spanyol ajkúak, vagy éppen az LMBTQ közösség tagjai kezében vannak.

A McDonald's a vádakra reagálva azt közölte, az elmúlt időszakban kétszeresére növelte a korábban alulreprezentált vállalatok bevonását. Hozzátették, szigorúan kivizsgálják az ügyet, és a lehető legkörültekintőbben fognak eljárni.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!