Fehér felsős, kék fareres fekete hajú lány a kanapéján ülve dolgozik home officeból, egy fehér tablet látható az asztalon
Fotó: Unsplash

A Facebook március végéig nem engedi vissza dolgozóit az irodákba

A koronavírus omikron variánsának aggasztó terjedése miatt az emlékeztető oltásokat is kötelezővé tette a vállalat.Fő a biztonság

A közösségi médiaóriás korábban azt tervezte, hogy január 31-én eltörli a kötelező home office rendszerét, és megnyitja irodáit a beoltott dolgozók számára. A vállalat friss tájékoztatása szerint ez március 28-áig nem történik meg.

A Facebook anyavállalata, a Meta továbbá bejelentette, minden alkalmazottól elvárja, hogy beadassa magának a koronavírus elleni emlékeztető oltást, amit hivatalos orvosi papírokkal is igazolni kell.

Célunk, hogy munkatársaink továbbra is megválaszthassák, hol dolgozzanak, tekintettel a jelenlegi Covid-19 körülményekre. Megértjük, hogy a folyamatos bizonytalanság megnehezíti a munkavégzés helyével kapcsolatos döntések meghozatalát, ezért több időt hagyunk számukra a legmegfelelőbb megoldás kiválasztására.

-mondta Janelle Gale, a Meta emberi erőforrásokért felelős alelnöke

Ha valaki március 28-án sem szeretne visszatérni az irodába, akkor legkésőbb március közepéig hivatalos kérvényt kell benyújtania a Metához, hogy továbbra is otthonról dolgozhasson. Az irodai munkavégzést jelen állás szerint maximum öt hónappal lehet késleltetni. A Meta arra nem tért ki, hogy milyen szabályok vonatkoznak azokra a munkavállalókra, akik nem az Egyesült Államokban dolgoznak.

Nem egyedi

A koronavírus omikron variánsának rohamos terjedése több Szilícium-völgyi vállalatot is arra kényszeríttet, hogy elhalassza az irodai munkavégzéshez való visszatérést (az USA-ban már naponta több mint egymillió új esetet regisztrálnak). Egyebek között az Apple és az Alphabet (a Google anyavállalata) is tájékoztatta alkalmazottjait, hogy határozatlan időre eltolta az irodák újranyitásának dátumát.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Meta az első vállalat, amely megköveteli az emlékeztető oltásokat munkavállalóitól.

Ne hagyd ki!