A Google kék-piros-sárga-zöld logója egy fekete felületen
Fotó: Unsplash

Alig mertük leírni, mekkorát kaszáltak a Google csúcsvezetői

Egy igazán gyümölcsöző év után a Google felső vezetői busás fizetésemelésben és elképesztő részvényjutalmakban részesültek-derült ki az USA Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének közleményéből.


A munka gyümölcse

A Google anyavállalata, az Alphabet az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) benyújtott beadványában közölte, hogy igazgatótanácsa új kompenzációs csomagokat hagyott jóvá Ruth Porat pénzügyi igazgató, Kent Walker jogi vezető, Prabhakar Raghavan keresőmotor-vezető és Philipp Schindler, a cég üzletági igazgatója számára.

A SEC honlapjának tájékoztatás szerint topvezetők alapfizetését 650 ezer dollárról egymillió dollárra növelték. Továbbá mindegyikük különböző részvényopciókban részesült, melyek piaci értéke 23 és 35 millió dollár között mozog.

Az Alphabet nem hozta nyilvánosságra, hogy a vezetők pontosan mekkora jutalomban részesültek 2021-ben, de a megelőző év adatai ismertek.

Az igazgatótanács Poratot és Walkert 50,2 millió dolláros, Raghavant 54,6 millió dolláros, Schindlert pedig 65,5 millió dolláros részvényopciókkal jutalmazta 2020-ban.

Igazságos?

Az Alphabet részvényárfolyama 65 százalékkal emelkedett a tavalyi évben, így jócskán megelőzte a többi amerikai Big Tech vállalatot.

A Google keresési üzletága tavaly év elején olyan rohamos növekedésnek indult, amilyenre korábban a világjárvány előtt volt példa. Ez főleg a hirdetési piac és az utazások fellendülésének köszönhető. Emellett a YouTube-on is megugrott a forgalom, illetve a Google felhőalapú részlege is magára talált, köszönhetően annak, hogy egyre több cég állt át az otthoni munkavégzésre. A cégóriás a júliustól szeptemberig tartó harmadik pénzügyi negyedévét 65,11 milliárd dolláros bevétellel és 18,94 milliárd dolláros nyereséggel zárta.

A Google tisztában van azzal, hogy a vezetői bónuszok komoly elégedetlenséghez vezethetnek a dolgozók körében, a tanács azonban egyelőre nem tervez vállalati szintű fizetésemeléssel.

Ne hagyd ki!