A Google Translate 109 nyelve helyett a DeepL fordító csak 24 nyelven tud, de ezek egyike a magyar. Mutatjuk, hogy hol tudod tesztelni, melyik a jobb.


12 másik európai nyelv mellett a magyarral is kiegészítették a DeepL szolgáltatását, amely eddig jórészt a nagyobb nyelvekre szorítkozott. A nyelvek száma a mostani bővítéssel is 30 alatt marad. A DeepL kölni székhelyű vállalkozás, 2017 óta kínál online fordítást, és minőségben eddig is felülmúlta a Google fordítóját, amely azonban toronymagasan – 109-cel – vezet a kínált nyelvek számában- írja a hvg.hu.

Más internetes fordítókhoz hasonlóan a DeepL is mesterséges intelligenciára, gépi tanulásra épít. Egészen pontosan konvolúciós neurális hálózatra. A mesterséges intelligencia munkahelye egy igen nagy teljesítményű (5,1 petaflop) szuperszámítógép Izlandon, ahol kedvező árú vízenergiával nyerik az áramot.

Tettünk egy próbát

Ezt az angol nyelvű szöveget írtuk be:

Auto industry executives are rattled by a global shortage of semiconductors which is hitting production in China, after hoping the world's biggest car market could spearhead global recovery in the sector. Automakers around the world have had to adjust assembly lines due to the shortages, caused by manufacturing delays that some semiconductor makers blame on a faster-than expected recovery from the coronavirus pandemic.

Ezt adta ki a DeepL

Az autóipar vezetőit felzaklatta a félvezetők globális hiánya, amely a kínai termelést sújtja, miután azt remélték, hogy a világ legnagyobb autópiaca az ágazat globális fellendülésének élére állhat. Az autógyártóknak világszerte át kellett állítaniuk az összeszerelő sorokat a hiány miatt, amelyet a gyártási késedelmek okoznak, és amelyet egyes félvezetőgyártók a koronavírus világjárványból való vártnál gyorsabb kilábalásnak tulajdonítanak.

Ezt pedig a Google

Az autóipar vezetőit a félvezetők globális hiánya zökkenti fel, amely Kínában éri a termelést, miután azt remélték, hogy a világ legnagyobb autópiaca az ágazat globális fellendülésének élére állhat. Az autógyártóknak szerte a világon a futószalagokat kellett módosítaniuk a gyártási késedelmek miatt, amelyeket egyes félvezetőgyártók a koronavírus-járvány vártnál gyorsabb felépülésének tulajdonítanak.

Mit szólsz? ITT te is kipróbálhatod.The Conversation

Friss

Oroszország ismét nekiment a Google-nek, felkészül a Twitter és a Facebook

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor hárommillió rubelre, azaz nagyjából 12,3 millió forintra büntette a Google-t személyes adatkezelésre vonatkozó jogszabályok megsértése miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Kétszeres díjért kergetik a labdát az induló hazai focibajnokságban

Az első osztályú labdarúgó-bajnokságban a helyezésekért járó díjazás nem változott, az aranyérmes csapat kétszázmilliót kap. Az összdíjazás azonban 6,6-ról 12 milliárdra nő. Az NB II.-ben is 4,8 milliárd forintra emelkedik a pénzdíj.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
©buenoalvaro/123RF.COM

Egy betűvel hosszabb, egy forinttal sem drágább az új rendszám

Nem kell többet fizetni a jelenlegi díjaknál a négy betűből és három számból álló rendszámokért, amelyeket 2022 júliusától adnak majd ki az újonnan forgalomba helyezett járművekre.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!