Az elmúlt évben rengeteg ember veszítette el a munkahelyét a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt. Az Európai Központi Bank a napokban arról számolt be, hogy a jelenség fő elszenvedői a férfiak voltak – írja a Reuters.


Mivel a pandémia által leginkább érintett szektorokban, így a turisztikában és a vendéglátásban főleg nők dolgoznak, így evidens volt, hogy valószínűleg több hölgy fogja elveszíteni a munkahelyét, mint férfi. Ennek ellenére a legfrissebb tanulmány egészen más képet mutat. Az Európai Központi Bank kutatása szerint tavaly a munkahelyökről elküldött dolgozók 60 százaléka férfi volt.

A hitelintézet jelentése arra is rámutatott, hogy bár a nők nagyobb veszélyben voltak, mégis sokkal hamarabb találtak új munkahelyet, mint a férfiak. A kirúgott férfiak nagy része korábban a kis- és nagykereskedelmi, illetve a szállítmányozási szektorban, míg a nők a szabadidős és az egyéb szolgáltató iparágakban dolgoztak

A közigazgatásban és az oktatásban tapasztalt munkaerő-növekedés főleg a nőknek kedvezett.

A bank elemzése szerint összesen 3,1 millió ember veszítette el a munkáját az elmúlt évben, viszont a munkanélküliek száma jelenleg „csupán" 0,9 millióval több, mint 2019. utolsó negyedévében. Ez annak köszönhető, hogy sok kirúgott dolgozó gyorsan új munkahelyet talált magának.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A befektetők imádják Kelet-Európa új slágerstartupját

A csehországi Rossum szoftverfejlesztő vállalat 100 millió dolláros befektetéshez jutott, ennk köszönhetően térségünk egyik legértékesebb startupjává lépett elő. Nézzük, miért imádják a befektetők az alig hatéves vállalkozást!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szereted hallatni a hangodat? A Spotify újításának örülni fogsz

A Spotify bejelentette, hogy a három éve indított podcast szolgáltatásait a tartalomgyártók hamarosan szélesebb körben is igénybe vehetik. A zenei streamingszolgáltató vállalat abban reménykedik, hogy az újítással növelheti a prémium előfizetői számát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Fiatal programozó zseni vállalkozását nyelte le a Twitter

Nick Caldwell, a Twitter mérnöki divíziójának alelnöke stílusosan a Twitter-en jelentette be, hogy a közösségi platform felvásárolta a Sphere chat applikációt. A Sphere-t az a vállalkozó zseni alkotta, akitől alig 17 éves korában a Yahoo 30 millió dollárért megvásárolta az első startupját.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!