Az elmúlt évben rengeteg ember veszítette el a munkahelyét a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt. Az Európai Központi Bank a napokban arról számolt be, hogy a jelenség fő elszenvedői a férfiak voltak – írja a Reuters.


Mivel a pandémia által leginkább érintett szektorokban, így a turisztikában és a vendéglátásban főleg nők dolgoznak, így evidens volt, hogy valószínűleg több hölgy fogja elveszíteni a munkahelyét, mint férfi. Ennek ellenére a legfrissebb tanulmány egészen más képet mutat. Az Európai Központi Bank kutatása szerint tavaly a munkahelyökről elküldött dolgozók 60 százaléka férfi volt.

A hitelintézet jelentése arra is rámutatott, hogy bár a nők nagyobb veszélyben voltak, mégis sokkal hamarabb találtak új munkahelyet, mint a férfiak. A kirúgott férfiak nagy része korábban a kis- és nagykereskedelmi, illetve a szállítmányozási szektorban, míg a nők a szabadidős és az egyéb szolgáltató iparágakban dolgoztak

A közigazgatásban és az oktatásban tapasztalt munkaerő-növekedés főleg a nőknek kedvezett.

A bank elemzése szerint összesen 3,1 millió ember veszítette el a munkáját az elmúlt évben, viszont a munkanélküliek száma jelenleg „csupán" 0,9 millióval több, mint 2019. utolsó negyedévében. Ez annak köszönhető, hogy sok kirúgott dolgozó gyorsan új munkahelyet talált magának.


The Conversation

Friss

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!