Tui repülőgép felszállás közben
Fotó: Tim Dennert / unsplash

Kétórás kitérőt tett a repülő egyetlen emberért

Egy repülőgép több száz utassal a fedélzetén 650 mérföldes kitérőt tett a célállomással ellentétes irányba, hogy felvegyen valakit.


Az angliai Norwichból a görögországi Korfura tartó Tui járat kénytelen volt megállni az észak-írországi Belfastban, hogy felvegye egy másik járat személyzetének tagját. Az esetről az Insider számolt be.

A Tui szóvivője elmondta:

Teljes mértékben megértjük az ügyfelek csalódottságát a Norwichból Korfura tartó TOM5528-as járat augusztus 19-i késése miatt.

A repülési adatok szerint a gép Norwichból először Belfast felé indult, majd vissza ugyanazon az úton, hogy a sziget felé vegye az irányt. Belfast a Korfuval ellentétes irányban van, így ez a manőver mintegy 650 mérföldes (1046 km-es) kerülőt jelentett. A járat végül helyi idő szerint 11 órakor szállt le, 2 óra 17 perces késéssel.


Egy héten belül ez már a második alkalom volt, hogy egy Tui járatnak munkaerőszervezési gondok miatt ilyen kitérőt kellett tennie, egy másik Norwichból Mallorca szigetére tartó járat szintén Belfastban állt meg, hogy felvegyen egy személyzeti tagot. A hónap elején pedig a Tui egyik járata 40 órát késett technikai problémák miatt.

A légitársaságok világszerte súlyos munkaerőhiánnyal küzdenek már hónapok óta, miután a világjárvány idején sokakat elbocsátottak vagy önkéntes elbocsátásra kényszerítettek, és most, hogy a kereslet visszaállt, nehezen tudnak ennyi új embert felvenni. A Liszt Ferenc repülőtér működéséről itt adtunk nyári helyzetjelentést. A magyar utasok rengeteget panaszkodnak a Wizz Air járatkimaradásaira, a törlések miatti helyzet nem megfelelő kezelésére és kommunikációjára, az Igazságügyi Minisztérium ezért most fogyasztóvédelmi vizsgálatot ketdeményezett a légitársaság ellen, erről itt írtunk. Az ősz sem hoz enyhülést a repülő utasoknak, a Heathrow például meghosszabbította utasszámkorlátozását október végéig, itt írtunk róla.

Ne hagyd ki!