Fizetős tartalmak érkezhetnek a TikTokra
Fotó: Shutterstock

Fizetős tartalmak a TikTokon?

Fizetősök lehetnek egyes tartalmak TikTokon. A 60 ezer forintot is meghaladhatja az az összeg, amelyet a tartalomgyártók kérhetnek a prémium videógyűjteményeikért.


Jöhetnek a fizetős videók a TikTokon

Minden jel arra mutat, olyan funkción dolgozik a TikTokot üzemeltető ByteDance, mellyel a tartalomgyártóik fizetőkapu mögé helyezhetnek egyes videókat. Vagyis csak az tekintheti meg azokat, aki fizet értük. Pontosan nem ismert, hogyan fog működni a funkció, de segítheti a tartalomgyártókat abban, hogy közvetlen bevételhez jussanak azoktól, akik megtekintenék a tartalmaikat.

Azonban nem ez lehet az egyetlen lényeges változás a TikTokon a közeljövőben. A közösségi médium átalakíthatja a Creator Fund (Alkotói Alap) rendszerét, miután sok panasz éri, hogy keveset fizet. 10 ezerről 100 ezerre növekedhet a részvételhez megszabott minimális követőszám, viszont a jogosultaknak többet fizetne a platform. Emellett nagyobb összeg ütheti a markát a hosszabb videók készítőinek is. A változásnak előnyös, hogy a korábbiaktól ellentétben már 10 perces videókat is lehet posztolni.

Összesen több mint 60 ezer forint néhány videóért?

A Variety frissebb információi szerint a funkció a Series névre fog hallgatni, és egyes kiválasztott tartalomgyártóknál lesz elérhető a kezdeti időszakban. Az alkotók gyűjteményeket készíthetnek, és ezeket egyben adhatják el prémium, fizetőkapu mögött lévő tartalomként. Egy ilyen gyűjtemény 80 videót is tartalmazhat, darabonként legfeljebb 20 perc hosszúsággal, szemben a hagyományos tartalmak 10 perces limitjével.

A tartalomgyártók maguk szabhatják meg az ilyen gyűjtemények árát 1 és 190 dollár, azaz körülbelül 360 és 68 000 forint között mozoghat. Azonban a videóknak közösségi irányelveknek kell megfelelniük. A HVG megjegyzi, valószínű, hogy nem lehet a platformon felnőtt tartalmakat értékesíteni.

A hírek szerint a tartalomgyártók az Series-tartalmakból származó bevételeket a kezdetekkor teljes egészében megkapják, bár ez később változhat.

Folyamatosan téma a TikTok

Egyébként a TikTok az elmúlt időszakban azzal is bekerült a hírekbe, hogy biztonsági aggályok miatt megtiltották az Európai Parlament és az Európai Bizottság munkatársainak a kínai platform használatát.

Továbbá kutatók arra hívták fel a figyelmet, továbbra is a TikTok a legnépszerűbb applikáció a 4-18 éves gyerekek körében. Világszinten majdnem kétszer annyi időt tölt az említett korosztály a kínai eredetű appban, mint a második legnépszerűbb YouTube-on.

Ne hagyd ki!