Egy nő az asztala felett épp az okostelefonján pörgeti az Instagramot és teszteli az új funkciókat
Fotó: Unsplash

Az Instagram komoly újítással érkezik, mutatjuk a részleteket

Az Instagram a felhasználóknak és a tartalomgyártóknak is kedvez egy-egy újítással.


Két legyet egy csapásra

A platform megbízható források szerint egy új funkciót tesztel, amely jelentősen megkönnyítheti a tartalomgyártók életét. Ha bevezetik, akkor az élő videót indító alkotó bevonhat a közvetítésbe egy külső moderátort, aki egyebek között segíthet a hozzászólások kezelésében, kikapcsolhatja a megjegyzéseket, valamint elutasíthatja az élő adásra vonatkozó kéréseket. Ezeket eddig csak a közvetítés indítója tehette meg. A moderátort a nézők listájából lehet majd kiválasztani.

A másik újításnak köszönhetően a felhasználók hamarosan lájkolhatják kedvenc influenszereik (és mindenki más) Instagram sztorijait. A sztorikra jelenleg csak közvetlen üzenetekkel lehet reagálni, ezen szeretne változtatni a közösségi platform. Alessandro Paluzzi, a szoftvermérnök, aki kiszivárogtatta a frissítések hírét, azt elmondta, hogy az Instagram meglehetősen furcsán vezeti be a funkciót, ugyanis egy felhasználó egy sztorit többször is lájkolhat, ami megbolondíthatja a mérőszámokat.

Minden hétre jut valami

Mindent egybevetve a kiszivárogatott információk aligha meglepőek. Az Instagram az elmúlt hónapokban rengeteg új funkciót vezetett be annak érdekében, hogy átcsábítsa a felhasználókat a TikTokról. Az már csak részletkérés, hogy ezek az „új" szolgáltatások mind a TikTok funkciót másolják.

Ilyen például a közelmúltban bevezetett szövegfelolvasó és a hangeffektusok, amelyek az Instagram Reels nevű minivideós szolgáltatását bővítették tovább.

A szövegfelolvasó egy kisegítő eszköz, amely a vakoknak és a gyengénlátóknak segít az írott szöveg megértésében. A felhasználók körében azért vált népszerűvé, mert sokan viccesnek találják az alapértelmezett robothangot.

A hangeffektusokkal még kreatívabb tartalmakat hozhatsz létre. Az effektusok megtekintéséhez a Reels videó rögzítése után koppints a hangjegyre az előnézeti panelben. Az itt megjelenő hangkeverővel kedvedre módosíthatod a videó audió tartalmát.

Az Instagram a közelmúltban egy új támogatási alapot is bejelentett, amelyből azokat a tartalomgyártókat finanszírozza, akik havonta közzétesznek egy előre meghatározott mennyiségű Reels-videót. A szabályrendszer egyelőre elég ködös és bonyolult, egyes beszámolók szerint még maguk a tartalomgyártók sem értik teljesen a rendszer működését. Annyi viszont kiderült, hogy havonta akár 10 ezer dollárt is bezsebelhetnek az influenszerek néhány minivideóért cserébe.

Ne hagyd ki!