Fiatalok szalutálnak a tálib zászló mellett egy téren
Fotó: Unsplash

Kriptovalutával a tálibok ellen? Mire gondol az Ethereum társalapítója?

Charles Hoskinson, a Cardano alapítója, aki nem mellesleg az Ethereum társalapítója is, úgy véli, hogy a tálibok hatalomátvételével párhuzamosan a kriptovaluták is rohamosan fognak elterjedni Afganisztánban, az ellenállók egyik legfőbb fegyverévé válhatnak.Bizonytalan jövő

Charles Hoskinson a CNBC-nek adott interjújában beszélt arról, hogy véleménye szerint a kriptovaluták hamarosan rohamos térhódításnak indulhatnak a nagyobb privát szférára vágyó afgánoknak köszönhetően.

Meggyőződésem, hogy a kriptovaluták hamarosan nagyobb szerepet fognak játszani Afganisztánban, a tálib erők melletti és elleni háborúban.

Az USA utolsó katonai repülőgépbe hétfőn hagyta el a kabuli repteret, így pontot téve Amerika 20 éves jelenlétére Afganisztánban. Az ország lakosai bizonytalan jövő előtt állnak, sokan közülük nem tudták időben elhagyni a hatájukat. . Hoskinson szerint a felfordulásban minden bizonnyal nőni fog a titkosítás iránti érdeklődés a tálibok elől elrejtőzni vágyó afgánok köreiben, amire a kriptovaluták szolgálhatnak megoldással.

Sejtelmes kijelentések

Érdekes lesz látni, hogyan integrálódik ez (a kriptovaluták) az állami szférába, és hogyan épül be az ellenállásba egy olyan rezsim ellen, ami nyilvánvalóan nem törődik az emberek jogaival, és egyértelműen egy olyan teokráciát akar bevezetni, aminek nem a 21. században, hanem a 13. században lenne a helye.

-fogalmazta meg véleményét Hoskinson.

A szakember azt nem fejtette ki, hogy az afgánok pontosan hogyan ugorhatnának fejest a kriptovaluták világába, ahogyan azt sem, hogy milyen következményekkel járhat a digitális eszközök nemzeti szintű elfogadása.

Valami már elindult

Egyelőre nem tudni, milyen hatása lesz a digitális valutáknak a kilátástalan helyzetben lévő polgárok életére, de annyi biztos, hogy Afganisztán egyértelműen a jól teljesítők között van, egyebek között a Bitcoin elfogadásában.

A Chainalysis 2021 Global Crypto Adoption Index adatai szerint, amely azt vizsgálja, hogy az egyes országok milyen mértékben adoptálták a kriptovalutákat, Afganisztán 154 államból a 20. helyet foglalja el. Az index egyebek között a különböző országokban jegyzett kriptovaluta tranzakciókat, digitális tokenek mennyiségét és felhasználást vizsgálja.

Ne hagyd ki!