Magyar gyártású a világ első kriptovaluta söre

Koccintás naplementével (képünk illusztráció)

Photo by Wil Stewart on Unsplash

Magyar gyártású a világ első kriptovaluta söre

Egy könnyed Session IPA testesíti meg a legismertebb magyar vadászkutyáról elnevezett kriptovaluta sörét.Hungarian Vizsla

Elkészült a világ első, kriptovalutához köthető söre, amit Magyarország piacvezető kriptovalutájával azaz a Hungarian Vizsla Inu-val (HVI) készített Nyiri Szilárd sörfőző. A sör kiadásának apropója, hogy a magyar digitális pénznek sikerült feljutnia a világ egyik legnagyobb tőzsdéjére, a Hotbit-ra. És kilencven nap alatt minden előzetesen várt rekordot megdöntött. A tíz trilliárd tokennel, azaz pénzegységgel rendelkező digitális pénz árfolyama néhány hónap alatt az több mint 5 millió százalékkal nőtt.

Tokensör

A tokenes sör egyébként egy könnyed nyári ital, alkoholban általában szegényebb, de ízben továbbra is erős marad. A lényeg, hogy sokat meg lehet belőle inni egy esti sörözésnél. Egy session IPA általában 4% körül mozog, itt végül 4,5% lett az alkoholtartalom. Ha valaki szeretné megkóstolni a sörkülönlegességet, már megtalálja a One Beer József körúti pubjában és a cég webshopjában is. Emellett úgy tervezik, hogy hamarosan más vendéglátó egységekben is elérhetővé teszik, hogy minél többen belekóstolhassanak a hozamot jelképező habba.

Ne hagyd ki!