A HungaroControl által fejlesztett, a drónpilóták számára kötelezően használandó mydronespace applikáció új funkciókkal bővült és már elérhető az összes böngészőből is – olvasható a HungaroControl oldalán.Egyre több hivatásos és hobbi drónpilóta van az országunkban, éppen ezért a HungaroControl és a Közlekedéstudományi Intézet is folyamatosan fejleszti és aktualizálja a működéshez szükséges digitális alkalmazásokat és előírásokat. Az egyik legfrissebb változás a drónpilóták életében alig néhány napja lépett életbe. A drónok üzemeltetésére vonatkozó jogszabály értelmében 2021. július 31-től minden drónpilótának be kell jelölnie a repülési útvonalát a HungaroControl által fejlesztett mydronespace alkalmazásban. Az appban a hatóság által engedélyezett, eseti légtérben történő repüléseket kell rögzíteni. A HungaroControl máris csinosított kicsit az applikáción, és bővítette a szolgáltatást is.

Széles körű támogatottság

A drónpilótáknak a mydronespace immáron automatikus értesítést küld az eseti légtérre vonatkozó műveleti korlátozásokról. A pilóták csak az elírásokat figyelembe véve folytathatják megkezdett útjukat. Továbbá az app személyes menüje is új köntöst kapott, így a profilok személyre szabása és az adatok módosítása egyszerűbbé vált.

Mindezek mellett a mydronespace már nemcsak applikáció formájában, hanem a weben is elérhető, az app.mydronespace.hu címen. Az app böngészős verziója ugyan azokkal a funkciókkal rendelkezik, mint a telefonos alkalmazás. A webes felület bármilyen operációs rendszeren igénybe vehető.

A HungaroControl folyamatosan fejleszti az appot és a webes alkalmazást, így szívesen várja a felhasználók visszajelzéseit. Erről bővebben ITT olvashattok.

A drónok üzemeltetéséhez kapcsolódó előírásokról, biztosítási folyamatokról és engedélyekről ITT és ITT olvashattok bővebben.

The Conversation

Friss

Fotó: Alexander Csomor

Így lesz sikerstartup egy klasszikus agrár cégből!

Vajon egy klasszikus agrár cégből lehet startupot építeni? A hatvan melletti Sastelken működő családi gazdaság, a Simon Gyümölcs példája azt mutatja, hogy igen. Sőt nem titkolt vágyuk, hogy ne csak Magyarországon legyenek elérhetőek a termékeik. És erre az a növekedési ütem a garancia, mely csak a startupokra jellemző. A Simon fivérekkel beszélgettünk.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!