Az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauzban idén is megtaláljuk az ország legjobb alternatív vendéglátóhelyeit: a pizzától a gyroson és a barbeque-n át a fúziós fogásokig rendkívül színes a paletta. Nézzük hova érdemes ellátogatnia a gasztronómia szerelmeseinek!

Top10 alternatív vendéglátóhely az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:

  • Pizza, Kávé, Világbéke
  • A Konyhám
  • Belli Di Mamma
  • Blue Agori
  • Bp BARbq
  • Digó Nápolyi Pizza
  • Nudli Tésztakantin
  • Pizzica
  • Törökméz
  • Vietnámigulyás.hu

Top10 vidéki alternatív vendéglátóhely az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:

  • Pizza, Kávé, Világbéke
  • A Konyhám
  • Díszpinty Gasztro Bár
  • Kalóz Strandbisztró
  • Kandalló Pubok
  • Kapca Kávézó-Bisztró
  • Paletta Boglár Pizza
  • Dellarosso (Székesfehérvár)
  • Szőlősi Kocsma
  • Tiki Beach Bisztró

​Pizza, Kávé, Világbéke

Római típusú pizzát sütnek, 48 órás kelesztés és törődés után, 20x10-es szeletekben átnyújtva. A pandémia házhoz szállításos időszakában annak ellenére, hogy nincs fővárosi egységük, megoldották a pizzáik szállítását. Ezért Budapest és a római pizzák, valamint a Dudás fivérek munkásságának rajongói nagyon hálásak voltak. A nagyszerű pizzák mellé becsatlakozik a legendás Gianni Frasi kávé, valamint a prémium delikáteszek polcán fellelhető alapanyagok. Kortárs, trendi éttermeik ha világbékét nem is hozzák el, látogatásunk idejére azért elszállnak a gondok.

​A Konyhám

A konyhám igazi sorvezető, 2021-ben már ötödik szezonját viszi, foglalni nem lehet, érkezési sorrendben foglalhatunk helyet. Bár burgerrel kezdtek, mára sokkal szofisztikáltabb bisztróételekkel mennek, ráadásul egyre komolyabb szerepet kap a grillrács is. Hekk és sültkolbász helyett angus tatár, zöldborsó főzelék lazaccal, vagy éppen kalácspuding vár.

​Belli Di Mamma

2020. szeptemberében a 50 Top Pizza Europe listájára került fel egyedüli magyarként a Belli di Mamma. Pörgős kiszolgálásra számítsunk, az olasz gyártmányú, elektromos, réz Izzo kemencében pillanatok alatt sülnek készre a három kategóriába sorolt pizzák. Tradicionális nápolyi verziók (pl: margherita, marinara), klasszikusok (pl: diavola, quattro formaggi), és gourmet (pl: szarvasgomba-kecskesajt, nduja-bufala mozzarella) alkotják a pizzalapot. Kiegyensúlyozott minőség.

​Blue Agori

Már két pesti, belvárosi és egy budai ételbárban kereshetjük az egyszerű, de annál nagyszerűbb görög street foodot, amit a Blue Agori tisztességesen, nem megúszásra játszva készít, nagy százalékban görög alapanyagok felhasználásával. Minden hús (a sertés és a csirke egyaránt) szaftos, ízes pörzsanyaggal kerülhet csak a tányérra vagy a pitákba, görög street food módra a gyrosba ropogós, fűszeres sültburgonya is kerül a zöldségek és a hús mellé.

​Bp BARbq

Serényi Zsolt és Urbán Roland 2016 óta élik közösen füstös mindennapjaikat, szaftos Reuben-szendvicsek, csontról omló oldalasok, klassz pulled pork kreációk között. Különleges ajánlataik között sokszor szerepel a faszénen sült porchetta is. Óriási adagokkal, laza hangulattal számoljunk, amerikai típusú BBQ helyszínként sokféle frissítővel, koktéllal, csapolt sörrel támogatják a húsok legjavát.

​Digó Nápolyi Pizza

Nem akármilyen sikersztori a Digóé, amely egy alkalmankénti pop-up projektből nőtte ki magát sikeres és ismert márkává. Az alig másfél perc alatt elkészülő, nápolyi stílusú pizzáik olasz alapanyagokkal válnak igazán autentikussá. Erejüket egyszerűségükben és fiatalos lendületükben őrzik, profin hozzák a kötelezőket, olasz kedvenceket és néhány kiműveltebb változatot is készítenek, amire például konfitált koktélparadicsom vagy nápolyi szalámi kerül.

​Nudli Tésztakantin

Bár a tészta és a belőle készült ételek a főszereplők, Balogh Dániel executive chef vezényletével nemcsak krumplis tészta, csirkepaprikás nokedlivel és mákos nudli szerepel az étlapon, hanem sült húsokat is rendelhetünk kedvünkre: konfitált kacsacombot, csípős sült kolbászt. Ha a túrós csuszát még több pörccel és tejföllel kívánjuk, rögvest teljesítik a vágyainkat.

​Pizzica

Enrico és Paolo De Bartolomeo 2014-ben költözött be a vagány, minimalista stílusú Nagymező utcai üzlethelyiségbe, hogy a gasztronómiai újkorban először mutassák meg a fővárosnak, mi is az a pizza al taglio. Az ollóval vágott, roppanós, kellően levegős laziói stílusban árult, minimum 48 órán át kelesztett pizza. A burgonyaszeletekkel és rozmaringgal rakott pizzájuk legalább annyira népszerű, mint a mortadellás vagy a szarvasgombakrémes. Élményszerű street food.

​Törökméz

Annak ellenére, hogy nem egy újoncról beszélünk, az asztalfoglalás indokolt, hiszen a Törökméz sem tágas tereiről híres, hanem inkább változatos kínálatáról, barátságos, emberközeli szervizről. A tojásos reggelik evidensek, de acai bowlt, croque madame-ot, idénygyümölcsökkel készülő french toastot, és vegán bundás kenyeret is kínálnak. Izgalmas a meleg italaik és frissítőik szelekciója is, például a helyben készített smoothie-k, kókusztej alapú turmixok.

​Vietnámigulyás.hu

Huszár Krisztián és Mogyorósi Gábor csupa olyan fúziós fogást mutatnak meg az ételbár aktuális kínálatában, amiket ilyen formátumban nem találnánk meg se vietnami, se thai, se japán étteremben. A névadó gulyás örök, ahogy az egzotikus saláták és a tökélyre fejlesztett udon tészta is. Üdítő a tény, hogy megyaszói mangalicával, beregi csirkével, friss hazai zöldségekkel dolgoznak. A rizs csak sushi rizs lehet, a tojást pedig a legtöbb esetben savanyítják. A harsány zöldfűszerek akár a desszertekre is felkerülhetnek.

„Hat évvel ezelőtt teljesen újrafogalmaztuk a Dining Guide étteremértékelő rendszerét, amelyben az elfogultságmentes szakmai szempontok alapján kialakított vizsgálati rendszer fontosságát tartottuk elsődlegesnek. Egy kalauz megbízhatóságának két legfontosabb záloga a függetlenség és a szakértelem. Megközelítőleg 390 hely került az idén a látómezőnk fókuszába, ezekből a Top100 kiadvány 175 éttermet mutat be, 70 alternatív étkezési lehetőséget és 25 cukrászdát."

The Conversation

Friss

Bogaras döntés forradalmasíthatja a takarmányozási ágazatot

A napokban hatályba lépett egy új EU-s szabály, amely jelentős mérföldkő egy olyan ágazat számára, amely jó ideje szeretne betörni a takarmányozási üzletágba.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!