11 elfogatóparancs van ellene érvényben
Fotó: Shutterstock

Szökésben a kukoricával csaló miskolci „keresztanya”

Egy miskolci nő és a bűntársai 400 millió forintos kárt okoztak bankoknak. Emellett 250 millió forinttal húztak le magánszemélyeket egy kukorica-értékesítési csalással. Dudla Andreát a Europol is keresi.


650 milliót tűntetett el a miskolci „keresztanya”

A miskolci Dudla Andreát a világ legkeresettebb női bűnözői között tartják nyilván. A Europol is keresi és jelenleg 11 elfogatóparancs van ellene érvényben. Azonban négy év múlva elévülhetnek a nő bűntettei, aki valahol külföldön bujkálhat. Viszont a bűntársát már elfogták – írja a KékVillogó.

Dudla 2005-ben kezdte a bűnözést, amikor a társaival egy könyvelőiroda vezetőjeként bankokat húzott le mintegy 400 millió forinttal. Később 4400 tonna kukoricát adtak el egyszerre több embernek összesen 250 millióért, akik nem kapták meg az ígért terményt. Andreát 2017-ben ítélték el adócsalás, pénzmosás, csalás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatti, azonban 2012-ben külföldre szökött.

Bűnbandában dolgozott

Tehát a tárgyalása a távollétében zajlott. Azon kiderült, hogy a banda fejeként valóságos keresztanyaként tekintettek rá. A bíró szerint Andrea volt mindennek az értelmi szerzője, a két társa - az első és harmadrendű vádlottak - pedig vakon belementek a terveibe.

A megkárosított magánszemélyek szerint Dudla igen megnyerő jellemmel rendelkezett. Csinos volt, rendkívül jó fellépésű és beszélőkéjű. Azonban helyi nehézfiúk védték.

A bűnözők például banki fejléces papírokat és bélyegzőket hamisítottak, valamint nullás adóigazolásokat kreáltak. Emellett magas kamatot ígérve kértek kölcsönöket magánszemélyektől, amiből semmit nem adtak vissza. A Bors megjegyzi, hogy a banki ügyintézéshez strómanokat használtak.

Thaiföldön bujkálhat

Miután a nő a kukorica-csalásban is érintett O. Róberttel együtt lelépett az országból, 2016-ig nem találták a nyomukat sem. Azonban a bűntársa abban az évben június 24-én hazajött Thaiföldről. A rendőrök a reptéren fogták el, majd a helyszínen kihallgatták. Mint kiderült, a Dudla továbbra is az ázsiai országban bujkálhat.

Andrea végül 10 évet kapott másodfokú ítélettel, de mint írtuk, továbbra is szökésben van.


Ne hagyd ki!