Egy szakember megtalálta a gazdagsághoz vezető leggyorsabb utat. Mutatjuk.

Dollármilliomosok vallottak: így lehet gyorsan meggazdagodni!

Tom Corley, a Rich Habits könyv szerzője több mint öt évet töltött el 233 gazdag ember társaságában, megfigyelve a szokásaikat, a mindennapjaikat, és a sikerük titkát. Utazása során megállapította a meggazdagodáshoz vezető leggyorsabb utat.Corley olyan embereket vizsgált „tanulmányában", akik minimum 160 ezer dolláros éves fizetéssel, és 3,2 millió dolláros vagyonnal rendelkeztek. Négy fő irányzatot állapított meg a dollármilliomossá válás rögös útján:

A megtakarító-befektetők: a csoport tagjai folyamatosan okos megoldásokon gondolkodnak, amelyekkel tovább gyarapíthatják vagyonukat. Mindennapjaik részét képzi a megtakarítás és a befektetés, munkájuktól függetlenül.

A ranglétra-mászók: ők azok, akik karrierjüket egy nagyvállalatnak szentelik, és hosszú évek kemény munkája során magas pozícióba küzdik fel magukat, ahol busás fizetés várja őket.

A virtuózok: a virtuózok szakmai tudásuknak köszönhetik vagyonukat. Jellemzően professzionális szinten művelik szakmájukat, amelyet a megrendelők hatalmas összegekkel jutalmaznak. Esetükben szükséges a magas képzettség, amely gyakran doktori fokozatot jelent (például ügyvédek, orvosok).

Az álmodozók: az álmodozók azok, akik minden nehézség ellenére kitartanak az álmaik mellett, és meg is valósítják azokat. Ide tartozik a saját vállalkozás indítása, vagy épp a színész és a zenész pálya is. Az álmodozók szeretik, amit csinálnak, szenvedélyük pedig előbb-utóbb megmutatkozik a bankszámlájukon is.

Melyik a leggyorsabb út?

A szerző arra a következtetésre jutott, hogy az álmodozók érik el leghamarabb a dollármilliomos szintet. A tanulmányában vizsgált emberek 28 százaléka ebbe a csoportba tartozott. Átlagos vagyonuk 7,4 millió dollár (2,22 milliárd forint) volt – ami jócskán meghaladja a többi csoportét -, amelynek felhalmozása 12 évbe tellett. Ez a leggyorsabb és a legkifizetődőbb út. Elég csak az amerikai Forbes listáját szemügyre venni, és igazolást nyer a szerző állítása. A világ tíz leggazdagabb embere közül hét álmodozónak minősül, így például Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg és Michael Bloomberg is.

Az Álmodozók útja ugyanakkor a legnehezebb, legkockázatosabb és legstresszesebb is. "A legrosszabb esetben ez egy napi séta a pokolban. Tele van akadályokkal, cserbenhagyásokkal, hibákkal, csalódásokkal, elutasításokkal és pénzügyi küzdelmekkel.

-idézi a szerző az egyik álmodozót.

Miért ilyen nehéz ez az út?

Hatalmas fizikai és mentális kitartás kell ahhoz, hogy végigjárhassuk az álmodozók útját.Méghozzá az alábbiak miatt:

  • Hosszú munkaórák: a szerző által tanulmányozott álmodozók átlagosan 65-75 órát dolgoztak egy héten, amíg el nem érték céljaikat, mindezt úgy, hogy hétvégék és szabadságok lényegében nem léteztek számukra. Ennek hatása közvetlen környezetüket sem kerülte el. Hiányukat közeli hozzátartozóik, családtagjaik, barátaik sínylették meg legjobban.
  • Stresszes életvitel: mielőtt az „álom" kifizetődik, nagyon nehéz lesz a mindennapi megélhetést megteremteni, főleg, ha még a családot is finanszírozni kell. Ez pedig óriási nyomást és stresszt eredményez. Az út elején szinte lehetetlen állandó fizetésre szert tenni.
  • Magas kockázat: az álmodozók a szerencsejátékosokhoz hasonlíthatók. Hajlandóak mindent egy lapra feltenni: lakást, kocsit, megtakarításokat. És hát ugye egyáltalán nem biztos, hogy sikerrel járnak. Ha próbálkozásuk kudarcba fullad, akkor borítékolható a totális megsemmisülés és a csőd.
  • Demotiváció: mivel az álmodozóknak jellemzően ambiciózus céljaik vannak, ezért sokan megpróbálják lebeszélni őket elképzeléseik hajkurászásáról. Ráadásul rengetegszer hallják válaszként azt, hogy „nem". Ezek arra sugallhatják őket, hogy feladják álmaikat. A szerzőnek számtalan álmodozó mesélte, hogy többször is fel akarták adni céljaikat.

Meg van benned, ami ehhez kell?

Ha kockázatkerülő vagy, akkor ez az út nem neked való. De ha rendelkezel az alábbi tulajdonságokkal vagy szokásokkal, akkor elképzelhető, hogy az álmodozók útja neked való:

  • célorientált vagy
  • minden nap fejleszted magad
  • visszafogott életet élsz, nem költöd a pénzed felesleges dolgokra
  • minden egyes napi célkitűzésedet megvalósítod
  • nem süllyedsz bele a kudarcaidba, tanulsz belőlük, és mész tovább
  • gyűlölöd, ha dirigálnak neked, éppen ezért semmi szükséged egy főnökre

Az álmodozók azért követik a céljaikat, mert elképesztően biztosak abban, hogy sikerrel járnak. És ennek érdekében hajlandóak nagy árat fizetni a sikerhez vezető úton. Éppen ezért, ha egy tehetős vállalkozót látsz, ne a vagyonáért irigyeld őt, hanem a szakadatlan kitartásáért.

Ne hagyd ki!