Jennifer Lopez fehér ruhában énekel a színpadon egy mikrofonba

Igen kevés olyan ember van a Földön, aki az élet több területén is világszínvonalú eredményeket ért el. Korunk egyik legvagyonosabb amerikai csillaga, Jennifer Lopez megosztotta az Adweek-el, hogy minek köszönheti a hírnevét és az üzleti sikereit.Polihisztor művésznő

Énekes, színésznő, táncos, producer, üzletasszony. Nagyjából így lehetne jellemezni az 52 éves amerikai szupersztárt, Jennifer Lopez-t, akinek a csillaga az 1980-as évektől kezdve egyre fényesebben ragyog. Ráadásul igazi vállalkozói birodalmat épített az évek során. Partneri kapcsolatot ápol a DSW designer cipőkereskedővel és a Coach luxus ruhamárkával, a Goldman Sachs-el közösen elindította a Limitless Labs jótékonysági szervezetet, továbbá idén saját szépségápolási márkát is alapított JLO Beauty néven. Az amerikai Forbes szerint J.Lo az egyik leggazdagabb amerikai nő, aki saját erejéből gyűjtötte össze a 150 millió dollárra becsülhető nettó vagyonát. És hogy mi a titka? Ahogy fogalmazott:

Belőlem csak egy van.

Az önbizalom ereje

J.Lo elmondta, hogy az üzleti életben és a márkaépítésben az a lényeg, hogy a csapatban te legyél az igazi ritkaság. Egyszerűnek tűnhet J.Lo „titka": összpontosíts arra, ami megkülönböztet másoktól, még akkor is, ha a mai világban egyre nehezebb kitűnni és érvényesülni . Különösen igaz ez a kreatív iparban tevékenykedő nőkre, akikkel igyekeznek elhitetni, hogy bármikor eldobhatóak és lecserélhetőek, pedig az igazság ettől igencsak távol áll.

Lopez szentül hiszi, hogy mindenkiben van valami egyedi, ami másban nincs meg, esetében annyi a különbség, hogy ő a tükélyre fejlesztette az adottságait, képességeit:

Én vagyok a ritka erőforrás – egy olyan ember, aki bizonyított alkotóként, művészként és vállalkozóként, aki képes igazi, mély kapcsolatot teremteni az emberekkel. Ünneplem és igyekszem a lehető legjobb módon kihasználni ezeket a tulajdonságokat.

J.Lo hozzátette, stratégiájának fontos részét képezi, hogy folyamatosan új lehetőségeket és üzletágakat keres, a lényeg, hogy ne csak egyetlen dologra fókuszáljon. Ez persze nem lehetséges, ha az ember nemelég kemény. Mint mondta, gőzerővel azon dolgozik, hogy senki ne tudja befolyásolni az értékrendjét, ne próbálja korlátozni. Úgy véli, ha elég magabiztosan kitartasz az elképzeléseid és a magadba vetett hited mellett, akkor a kételkedők előbb-utóbb le fognak morzsolódni.

Az energiáimat mindig arra összpontosítottam, hogy egyre jobban fejlődjek, növekedjek, és motiváljam magam. Hogy mindig lehetőségeket teremtsek magamnak, és állandóan arra törekedjek, hogy jobb legyek.

The Conversation

Ne hagyd ki!