A Tesla ezüst színű kisteherautója, a Cybertruck egy parkolóban, egy Tesla quad, egy Tesla Roadster és egy elektromosnak tűnő kamion mellett
Addig húzta az időt a Tesla, hogy idő közben elavult a Cybertruck.


Szorít az idő

Elon Musk 2019-ben mutatta be a Tesla futurisztikus kisteherautója, a Cybertruckelső koncepcióját. A gyártási folyamatok indítását az évek során többször is elhalasztották, tavaly azonban úgy tűnt, hogy 2021 végén végre megjelenik a várva-várt jármű az autópiacon. A vállalat kisebb-nagyobb technikai gondok miatt 2022 elejére tolta a megjelenés dátumát, de mint kiderült, ezt az ütemtervet sem tudja tartani.

Jelen állás szerint az első Cybertruck-ok 2023 első negyedévében gördülnek le a Tesla gyártósorairól-legalábbis ezt mondta a Reutersnek egy, az ügyre közvetlen rálátással rendelkező személy.

Az informátor szerint a csúszás oka az, hogy a felfokozott iparági versenyhelyzet miatt modernebb eszközökkel és funkciókkal kell felszerelni a pickup-okat.

Az Egyesült Államokban rendkívül népszerűek a pickup-ok, a Tesla azonban nem tétlenkedhet sokáig, ugyanis a Ford és a Rivian egyre nagyobb szeleteket hasít ki a piacból. A Ford erejét jelzi, hogy piaci értéke néhány napja meghaladta a 100 milliárd dollár, erre korábban még nem volt példa. A gyártó idén 150 ezer elektromos kisteherautót tervez piacra dobni.

A lakás már készen áll

Sokan kételkednek a Cybertruck sikerében, Lance King, a Stream It ügyvezetője azonban meglátta a futurisztikus járműben rejlő lehetőséget. Rájött ugyanis, hogy a piacon nincs olyan lakókocsi, amely kompatibilis lenne a szupermodern kisteherautóval. Biztos volt benne, hogy lenne kereslet egy ilyen kiegészítőre, ugyanis a lakókocsi-életmód elképesztően népszerű manapság az Egyesült Államokban. A szakembernek végül igaza lett.

A Stream It szakemberei igazán nagy kihívással szembesültek, amikor Lance King felvázolta, hogy szeretne piacra dobni egy hordozható lakókocsi kiegészítőt, ami egy olyan járműre lenne szabva, aminek a pontos specifikációi a mai napig sem ismertek. Ráadásul egy olyan cégről beszélünk, amely korábban teljesen más területeken dolgozott. A szakemberek végül megbirkóztak a feladattal. Így született meg a CyberLandr nevet viselő utazókabin.

A cégnek 15 napra volt szüksége az első 1000 előrendelés eléréséhez, ez a szám napjainkban már 1600-nál is többre tehető. Egy kabin 50 ezer dollárba kerül. Gyors matek, és ki is derül, hogy a cég eddig minimum 80 millió dollárnyi előrendelést könyvelhetett el. A Stream It tájékoztatása szerint a kabinok a jármű megjelenésével egy időben elérhetőek lesznek.

Az intelligens lakókabinban egy nappali, egy konyha, egy hálószoba, egy fürdőszoba és egy dolgozósarok található. Továbbá intelligens multimédiás eszközök és ablakok, víztisztító és szennyvízelvezető, illetve egy modern biztonsági rendszer gondoskodik a vásárlók kényelméről. A minikabinban két felnőtt és két gyermek számára van hely.

A CyberLandr energiaigényét az 500 Wattos napelemek, illetve a Cybertruck akkumulátora biztosítja. A vezérigazgató hozzátette, hogy a jármű hatótávja öt százalékkal csökkenhet a kabin energiafelhasználása miatt.

A kabin látványterve az alábbi videóban megtalálható:

Ne hagyd ki!