A Volkswagen mustársárga hippibusza, amelynek nemrég bemutatták az új, modern változatát
Fotó: Shutterstock

Nagy pillanat: bemutatták a VW újragondolt hippibuszát

Szólj a haveroknak, porold le telematricázott gitárjaidat, ugyanis hamarosan nyakadba veheted a világot a Volkswagen régi-új hippibuszával!Egy régi barát

A Volkswagen hosszú ideje, nagyjából 20 éve tervezi, hogy megújítva ismét piacra dobja az 1960-as évek ikonikus, nagy sikerű, „hippibusznak” is becézett mikrobuszát. Az elmúlt években több prototípust és koncepciórajzot is bemutatott, a gyártósorra azonban egyetlen ötlet sem jutott el. Idén január hatodikán maga Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója jelentette be Twitteren, hogy

a legenda 2022. 03. 09-én visszatér!

Úgy tűnik, a vezető nem csak a levegőbe beszélt, ugyanis a Volkswagen Csoport végre bemutatta a T1 mikrobusz 21. századi leszármazottját, a teljesen elektromos ID. Buzz-t, amelynek 2017-es koncepciója így nézett ki:

\u200bAz ID.Buzz 2017-ben bemutatott koncepci\u00f3modellje.

Az ID.Buzz 2017-ben bemutatott koncepciómodellje.

Fotó: Shutterstock

Európa előnyben

Az új ID.Buzz külsején egyértelműen visszaköszönnek elődje ikonikus vonásai, például a kissé túlméretezett Volkswagen logó az autó elején, vagy a kéttónusú fényezés. A múltidéző megjelenést modernitással ötvözték: a műszerfalon egy 10 hüvelykes, érintőképernyős kezelőpanel kapott helyett, az elülső és hátulsó fényszórókat pedig led lámpákra cserélték.

A teljesen elektromos mikrobuszba egy 82 kilowattórás akkumulátor került, amelyet egy 170 kilowattos töltővel 30 perc alatt 5 százalékról 80 százalékra lehet tölteni.

Az európai piacra már idén megérkeznek az ID. Buzz első modelljei, amelyek 201 lóerős teljesítményre lesznek képesek, és 229 font nyomatékot tudnak leadni.

A gyártó egyelőre nem árulta el, hogy milyen árakra lehet számítani, ahogyan azt sem, mekkora utat lehet megtenni a mikrobuszokkal egy töltéssel, de az kiderült, hogy hamarosan, 2023 környékén újabb változatokkal bővíti a családot (más akkumulátorok, felszerelés, méret stb.). Az amerikai értékesítést 2024-ben kezdi meg.

Az alábbi videóban megtekinthetitek az ID.Buzz végleges verzióját:

Ne hagyd ki!