Caslók vadásznak a vásárlók adataira az Auchan nevében
Fotó: Shutterstock

Riasztás az Auchantól, kisokos a Lidl-től a pofátlan csalók miatt

Kedves Vásárlóink, felhívjuk a figyelmeteket, hogy ismeretlenek az Auchan nevével visszaélve, az áruházlánc nevében valótlan nyereményjátékkal próbálnak személyes adatokhoz hozzájutni és pénzt kicsalni, írja közösségi oldalán az áruházlánc. Mutatjuk a részleteket.


Az átverés

A felhívás arról szól, hogy az Auchantól Samsung mikrohullámú sütőt lehet nyerni a személyes adatok megadásával. Ráadásul azt a hamis látszatot keltik, hogy egyesek már nyertek így.

Kijelentjük, hogy nem indítottunk ilyen nyereményjátékot, és arra kérünk Titeket, hogy ha ilyen üzenetet kaptok, ilyen jellegű Facebook poszttal találkoztok, azt hagyjátok figyelmen kívül és ne adjátok meg adataitokat. Továbbá hangsúlyozzuk, soha, semmilyen nyereményjáték vagy promóció során nem kérjük bankkártya-adatok megadását, illetve semmiféle összeg elutalását.

A Lidlnél még tavaly próbálkoztak

A Lidl még novemberben adott ki figyelmeztetést a nevével visszaélő, nyereményjátékokat hirdető csalók miatt. Ötpontos kisokost is összeállított a boltlánc arról, hogy miként lehet megelőzni az átverést

  1. Keresd a kék pipát! Ez jelzi azt, hogy a Facebook és az Instagram által hitelesített, ellenőrzött profilról van szó.
  2. Ha gyanús az oldal, ellenőrizd a nevét. Oldalaink hivatalos neve: Facebook – @LidlMagyarorszag; Instagram – @lidlhu
  3. Amennyiben úgy gondolod, hogy hamis oldallal, átveréssel találkoztál, jelentsd a Facebook vagy az Instagram felé, hiszen ezzel másokat is megvédhetsz attól, hogy csalás áldozatai legyenek.
  4. Ha egy oldaltól olyan személyes megkeresést kapsz, amire nem számítottál, semmiképp ne válaszolj/reagálj rá, amíg nem ellenőrizted a forrás hitelességét!
  5. További tippekért az adathalász támadások felismerése és elkerülése érdekében keresd a Nemzeti Kibervédelmi Intézet tájékoztatóját: https://bddy.me/3qm3AIz

Az Auchan mostani riasztása

Ne hagyd ki!