Arcmaszkos, fekete felsős, zöld-fehér csíkos kötényes pincérnők szolgálják fel az ételeket a vendégeknek egy étteremben

Képünk illusztráció.

Fotó: Unsplash

Kirúgták a pincérnőt, miután túl sok borravalót kapott

Ryan Brandt csaknem négy évig dolgozott az Arkansasban található Bentonville-i Oven and Tap nevű étteremben. Egy rutinműszak után azonban különösebb indoklás nélkül menesztették. A pincérnő arra gyanakszik, azért rúgták ki, mert túl nagy borravalót kapott munkájáért-írja a KNWA hírportál.Túl jól sikerült

Ryan Brandt elmesélte a hírportálnak, hogyan zajlott az ominózus este. Előzetes egyeztetések után egy csütörtöki napon egy csaknem 50 fős társaság érkezett az étterembe. A szóban forgó műszakba Brandt mellé egyetlen egy pincérnőt osztottak be, ketten szolgálták ki a népes vendégsereget. Munkájukat tökéletesen elvégezték, a hálás vendégek összesen 4400 dollár (1,4 millió forint) borravalóval köszönték meg fáradozásaikat. Innen kezdődtek a gondok.

Az étterem vezetői megkérték a pincérnőt, hogy ossza szét a busás jutalmat az összes dolgozó között. Állítása szerint erre korábban soha nem volt példa. Ezt azt jelentette volna, hogy 2200 dollár helyett 880 dollárt vihetett volna haza. Nem hagyta annyiban a dolgot.

Nincs benne köszönet

Brandt végül az egyik vendégnek, Grant Wise-nak elmondta, hogy mire utasította az étterem. A KNWA tájékoztatása szerint a vendégek csak a felszolgálókat akarták megjutalmazni, ezért Wise visszakérte a borravalót az étteremtől. Miután visszakapta a pénzt, az éttermen kívül a teljes összeget odaadta Brandt-nek, hogy felezzék el a kolléganőjével.

Amint elfogadta a pénzt, azonnal kirúgták. Elmondása szerint az étterem azzal indokolta döntését, hogy megsértette az Oven and Tap szabályzatát, amikor információkat közölt a vendéggel a borravalók szétosztásáról.

A vendégek azt kérték, hogy a borravalót a felszolgálók között osszuk szét. Teljes mértékben eleget tettünk a kérésüknek. A nagyra becsült csapattagjaink iránti tiszteletből nem szeretnénk részleteket közölni az alkalmazottak felmondásának körülményeiről

- mondta az étterem képviselője.

Brandt nem tudja hova tenni a történteket, rombolónak nevezte a vezetőség döntését.

Ne hagyd ki!