Prémium apartmanszolgáltatás indul nyugdíjasoknak
Fotó: Shutterstock

Itthon ennyibe kerül a prémium kategóriás nyugdíjas apartman

Prémium szolgáltatásokat nyújt nyugdíjasoknak egy most induló apartmanház Budapesten. Sokakat lelombozhat, de a havi magyar átlagnyugdíj közel sem elég az apartman havidíjának fedezésére. És még ott van egy egyszeri, több mint 20 millió forintos beugró is.


Prémium apartmanszolgáltatás indul nyugdíjasoknak

Magyarország egyik első, prémium szolgáltatásokat nyújtó nyugdíjas apartmanházát, a Rege Residence Szépkorúak Otthonát, az egykori Hotel Rege II. kerületi épületében alakították ki. A társaság szerint az apartmanokban a szépkorú lakóknak biztosítani tudják az előző életszakaszukban megszokott életszínvonalat. A lakóterek mellett ezt a célt szolgálják az olyan közösségi terek is, mint például a klubszoba, a kártyaszoba, a könyvtár, a kávézó, az étterem, a kert, a grillterasz, a tánc-, az előadó- és a moziterem.

Korlátozott számban, de tárgyi és személyi feltételek tekintetében felkészülten várjuk a középsúlyos és súlyos demenciában érintett időseket is. A Rege Residence-ben többfunkciós nővérhívó rendszert is bevezettünk, amely szintén a lakók biztonságát szolgálja

- idézi dr. Nagy Viktort, az otthon főigazgatóját a VG.

Valóban prémium, de megkérik az árát

A társaság az apartmanokba várja a magasabb gondozási szükségletet igénylő nyugdíjasokat is. Garantálják a 24 órás nővéri jelenlétet, a heti orvosi viziteket, az akadálymentes közlekedést biztosító környezetet, valamint több olyan szolgáltatást, amelyeket alapesetben kórházak biztosítanak.

A cég a honlapján nyitási akcióként ezeket az árakat tüntette fel. Azonban megjegyzik, a díjak a részletektől függően változhatnak:

  • 75 éves kortól: egyszeri befizetés összege: 25 millió forinttól, havidíj: 450 ezer forint/főtől
  • 80 éves kortól: egyszeri befizetés összege: 24 millió forinttól, havidíj: 450 ezer forint/főtől
  • 85 éves kortól: egyszeri befizetés összege: 23 millió forinttól, havidíj: 450 ezer forint/főtől
  • 90 éves kortól: egyszeri befizetés összege: 22 millió forinttól, havidíj: 450 ezer forint/főtől
  • Napidíj (életkortól függetlenül): 40 ezer forint/fő

Ennyi embernek jár luxusnyugdíj Magyarországon

Csupán a magyarországi havi átlagnyugdíjból biztosan nem lehet fedezni ennek a nyugdíjas apartmanháznak a költségét (persze számos nyugdíjas kalkulálhat például a megtakarításaival, a vagyonával vagy a családja anyagi támogatásával). Sőt, a magasabb, 500 ezer forint feletti nyugdíjra jogosultak sem biztos, hogy egyszerűen ki tudják csengetni az összeget.

A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint 2023. január 1-én Magyarország lakosságának nagyjából a negyede, 2,4 millió ember (62 százalékban nők) kapott nyugdíjat vagy egyéb, nyugdíjszerű ellátást. Átlagosan 208 168 forint volt az öregségi nyugdíj.

Nagyjából 266 ezerre tehető azoknak a nyugdíjasoknak a száma, akik havonta 300 ezer forintnál nagyobb jutatást kapnak. Ezen belül 500 ezer forintnál magasabb nyugdíj mintegy 35 ezer idősnek jár.

(Borítóképünk illusztráció.)

Ne hagyd ki!