Az eredeti értéke több mint százszorosát fizették érte
Fotó: Shutterstock

Tízmilliókért ment el egy egyszerű, első generációs iPhone

Több mint százszorosára emelkedett annak az egyszerű, első generációs iPhone-nak az értéke, amit a napokban árvereztek el az eredeti, gyári csomagolásában. Forintba átszámolva mintegy 22,8 milliót fizettek érte.


Nem bontotta ki 16 évig az iPhone-ját, nagy haszonnal adott túl rajta

2007-ben vásárolták azt az első generációs iPhone-t, amit a mai napig sem bontottak ki a gyári csomagolásából, majd az előző hétvégén egy aukción nem kevesebb mint 63 356 dollárért, vagyis mintegy 22,8 millió forintot fizettek érte – írja a GSMArena.

Annakidején egy bizonyos Karen Green kapta ajándékba a telefont a barátaitól. Green akkoriban a Verizon ügyfele volt, a mobil viszont csak az AT&T hálózatán működött, így azt ki sem bontotta. A készüléket 2019-ben felbecsültette, akkor 5000 dollárra lőtték be az árát. 2007 júniusában még 599 dollárba került, ennek végül több mint a 105-szöröséért kelt el. A mobiltelefonra a licitet idén február 2-án nyitották meg, és 2500 dollárról indult.

A HVG hozzáteszi, a készülék egy 8 GB-os mobiltelefon. Nem, ez nem a benne lévő RAM mennyisége, hanem a tárhelyének a mérete.

Új szupermobillal célozhatja meg a tehetősebbeket az Apple

Egyébként sajtóinformációk szerint egy minden eddiginél ütősebb csúcsmobilt dobhat a piacra az Apple, az iPhone 16 Ultrát. A készülék az iPhone 16-os termékcsalád része lehet, azonban nem a Pro és a Pro Max készülékeket fogja váltani. Azok felé pozícionálják az új modellt, így a családtagjainál is nagyobb tudással bírhat. Viszont az érkezésére várni kell, hiszen jövőre debütálhat.

Amennyiben a Bloomberg értesülései pontosak, arra is számítani lehet, hogy az Apple a tőle megszokott igen borsos árakra is rá fog tenni még egy lapáttal. Egyébként Tim Cooknak, a cég vezérigazgatójának az a meglátása, van olyan vásárlói kör, akik hajlandók a mostani áraiknál is többet fizetni egy még jobb készülékükért.

Arról egyelőre nincs hír, hogy milyen teljesítménye és speciális funkciói lehetnek a készüléknek. Nem elképzelhetetlen, hogy az Apple ezzel a modellel készül belépni az összecsukható telefonok piacára.

Az Apple az iPhone X óta folyamatosan emeli az mobiltelefonjai árát. A jelenlegi legjobb iPhone nagyjából 930 ezer forintba kerül.

Pótolhatja az iPhone-ok hiányosságát az Apple

Emellett vezeték nélküli, fordított töltésen is dolgozhat az Apple. A „reverse wireless charging”, azaz a fordított, vezeték nélküli töltés lehetősége a nagyobb androidos mobiltelefon-gyártók néhány modelljénél már elérhető. A technológia lényege, hogy töltőállomássá válik a telefon, és vezeték nélkül képes tölteni a fejlesztéssel kompatibilis készülékeket.

Iparági pletykák szerint az Apple régtől dolgozik a technológián, azonban az iPhone-oknál eddig nem volt elérhető a funkció. Azonban a 9to5Mac úgy értesült, a tavaly szeptemberben prezentált iPhone 14 Pro-szériával bemutatták volna a fejlesztést, de nem készültek el vele időben. Viszont a cég mérnökei továbbra is dolgoznak rajta, így elérhető lehet a későbbiekben.

A történetnek van egy másik érdekessége. A portál szerint a technológiához szükséges hardverek a 12-es széria óta benne vannak az iPhone-okban, azonban inaktívak. Ezt alátámaszthatja, hogy az említett készülékkel párhuzamosan bemutatott vezeték nélküli hordozható töltő, a MagSafe Battery Pack feltölthető az iPhone-ról.

Egyébként a 9to5Mac szerint az Apple egy speciális firmware-t is fejleszt a fordított, vezeték nélküli töltést bemutató iPhone-hoz. Azonban kérdéses, mikor lesz elérhető a funkció, mert meggyűlt a mérnökök baja a töltési sebességgel és a hőkezeléssel.


Ne hagyd ki!