A Yettel is meglépi azt, amit a Telekom és a Vodafone
Fotó: Shutterstock

Fontos változásra figyelmezteti ügyfeleit a Yettel

A Telekom és a Vodafone után a Yettel sem fogja támogatni a jövőben a 3G-t. Fokozatosan, elsőként dunántúli területeken kapcsolja le a mobilhálózatot. Év végéig záródhat a folyamat.


Hamarosan megszünteti a 3G hálózatát a Yettel

A 2023-as évben elérkeztünk oda, hogy a 3G szolgáltatásunk meglévő, 2100 MHz frekvenciasávban üzemelő részét is lekapcsoljuk. Ezzel a teljes 3G szolgáltatásunk kivezetésre kerül az országban, ami érinti mind a külterületi, mind a városi területeket is. Mint ismert, a tavalyi évben végrehajtottuk a 3G szolgáltatásunk 900 MHz frekvenciasávban üzemelő részének lekapcsolását, ami jellemzően vidéki, ritkán lakott területeket érintett. Elsőként 2023. május 15-én a Balaton és a Velencei-tó környékén kapcsoljuk le a 3G-hálózatunkat, amely érinti Veszprém és Székesfehérvár teljes területét is

írja közleményében a Yettel.

Hozzáteszik, a teljes 3G-hálózat lekapcsolása 2023 végéig várható. Ezt követően legalább 4G-s VoLTE képes készülékkel kell rendelkezniük az ügyfeleiknek, hogy használhassák a hálózatukat. A régi típusú SIM-kártyák díjmentesen lecserélhetők a Yettel ügyfélszolgálati pontjain, valamint a vállalati ügyfelek a cserét online is intézhetik.

A magyarországi mobilszolgáltatók közül utoljára a Yettel hagyja maga mögött a 3G-s mobilhálózatát. A PCWorld megjegyzi, első körben a Telekom kötelezte el magát a váltás mellett. Ők tavaly július 1-jén kapcsolták le a hálózatot. A Vodafone pedig idén márciusban jelentette be a 3G leállását, ami április 10-én meg is történt.

Díjemelés a Yettelnél

Egyébként a Telekommal és a DIGI-vel megegyező mértékben, 14,5 százalékkal növelte csomagjai tarifáit a Yettel március 14-én. Az emelés a számlás hangalapú és hordozható internet csomagok havi díjaira vonatkozik. Az ezt a napot követő első számlában látható a díjkorrekció időarányos része. Az április 14-e utáni számlákban már a teljes havidíj a korrigált díjjal fog szerepelni.

A forgalmi díjakat, azaz a perc- és SMS-díjakat, valamint a kiegészítő szolgáltatások díjait a változás nem érinti. Az áremelés nem vonatkozik az idén március 2-án bevezetett, az új lakossági hang és mobilinternet tarifa-portfóliókra, amennyiben valaki időközben az új tarifák egyikére váltott. Emellett az otthoni internet (OtthonNet) csomagok díjai is változatlanok maradnak.

A Yettel megjegyzi, korábban nem vezettek be olyan rendszeres díjváltozást, ami az inflációval megegyező mértékben minden évben módosította volna a díjakat. Azonban a vállalat működési költségei folyamatosan emelkedtek. Ezért - a szolgáltatási díjak értékarányos megőrzése érdekében - 2022. március 10-én módosították az Általános Szerződési Feltételeit (ÁSZF), valamint 2022. november 27-én az Üzleti Általános Szerződési Feltételeit (ÜÁSZF). Az ÁSZF változással együtt - az összhang érdekében - módosult a Kisvállalati Előfizetők egyedi Üzleti Előfizetői Szerződése, valamint a vállalati Előfizetők egyedi Üzleti Előfizetői szerződése, illetve Keretszerződése, továbbá az ÁSZF-ben nem szereplő szolgáltatásokra, tarifákra vonatkozó egyedi előfizetések is.

Egyéb részletek itt olvashatók.

Ne hagyd ki!