Sok egyéb mellett arra is rávilágított a pandémia, hogy az emberek nagyon komolyan veszik a hátsó fertályuk higiéniáját.A téphető arany

A koronavírus mellett újabb WC-papír vásárlási hullám ütötte fel a fejét az Amerikai Egyesült Államokban. Egyre jobban terjed a delta variáns, egyre több a haláleset is, így az emberek attól tartanak, hogy hamarosan újabb lezárások következnek az államokban. A The Wall Street Journal és a USA Today hírportál is beszámolt róla, hogy ismét akkora méreteket öltött a toalettpapír „pánikvásárlása", amekkorát a koronavírus első hullámában lehetett tapasztalni. A Journal arról is beszámolt, hogy a piacvezető Procter & Gamble már készül a megnövekedett igényekre, ezért jelentősen megnövelte a gyártási kapacitását. A vállalat üzemeiben már a nap 24 órájában termelik a WC-papír és a papírtörlő utánpótlásokat.

Nincsenek egyedül

A USA Today több gyártót is megszólaltatott. Egyebek között a Kimberly Clark, a Roche Bros. és a Georgia-Pacific is megnövelte a gyártási kapacitását, illetve gőzerővel készül a vásárlói rohamra. Utóbbi kettő tájékoztatása szerint még mindig lehet érezni az ellátási láncban tapasztalható nehézségeket, így előfordulhatnak kimaradások az utánpótlásban. Még úgy is, hogy megállás nélkül dolgoznak a gyártósorok.

Természetesen arra is figyelmeztették az embereket, hogy ha mindenki annyi WC-papírt vásárolna, amennyire valóban szüksége lenne, akkor senki nem maradna a hőn áhított árucikk nélkül.

Az USA-ban a vírus kezdete óta több mint 40 millióan fertőződtek meg, és közel 660 ezren haltak bele a koronavírus-fertőzésbe. Jelenleg naponta átlagosan 100 ezer új esetet regisztrálnak az államokban.

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!