175-szeresére ugrott egy kripto árfolyama néhány óra alatt
Forrás: Shutterstock

Elon Musk ismét elintézte: 175-szörösére nőtt egy kriptovaluta árfolyama

175-szeresére ugrott egy kriptovaluta árfolyama néhány óra alatt a dollármilliárdos Elon Musk egyik tweetje nyomán. A posztban csupán egy Mikulásnak öltöztetett Shiba Inu kutya és a neve szerepel.Felrobbant az árfolyam

Elon Muskot, a világ egyik leggazdagabb emberét, közel 68 millióan követik Twitteren. A napokban egyetlen sejtelmes bejegyzése elég volt a Tesla és a SpaceX atyjának a közösségi hálón ahhoz, hogy egy kriptoeszköz árfolyamát 175-szörösére növelje néhány óra leforgása alatt.

A december 25-én posztolt képen egy Floki nevű Shiba Inu kutya szerepel Mikulásnak öltöztetve. A komment a kép felett pedig csak annyi, hogy: Floki Santa. Létezik azonban egy ilyen nevű kriptoeszköz is, melynek a tickerje HOHOHO.

A kripto árfolyama Elon Musk posztjáig nem sokat változott, onnantól azonban másfél nap alatt közel 175-szeresére emelkedett, 0,0000000131 dollárról 0,000002292-re a Coinmarketcap.com adatai szerint. A kripto egyébként csak a 2845. legnagyobb kapitalizációjú kriptoeszköz a portál által listázott, több mint 16 ezer közül, a nagyjából 13 millió dolláros összértékével.

Nem ez volt az első ilyen akciója

Elon Musknak korábban többször sikerült hatással lennie egy kripto árfolyamára Twitter- posztjaival. A Bitcoin és a Dogecoin felett gyakorolt befolyása már-már lerágott csont, de úgy néz ki, az üzletember nem tágít a mém-valutáktól. Nyáron írtunk róla, hogy megjelent a piacon egy Baby Doge nevet viselő kriptoeszköz, a Tesla-vezér pedig egy percig sem habozott, hogy telefont ragadjon, és írjon róla egy szösszenetet. Az eredmény? Egyetlen nap alatt megduplázódott az eszköz árfolyama.

Az elmúlt években rengeteg kritika érte Elon Muskot a Twitteres ámokfutásai miatt. Elon Musk 2018-ban azt írta a Twitteren, elképzelhető, hogy kivonja a Teslát a tőzsdéről, ha eléri a 420 dolláros részvényárfolyamot. Ez persze nem így történt, viszont a bejegyzés hatására a befektetők köreiben elindult a pánikhullám. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ezt nem nézte jó szemmel. Végül Elon Musk-nak le kellett mondania az elnöki pozíciójáról, illetve az üzletembert és a Teslát is 20-20 millió dollárra büntették. Továbbá megegyeztek, hogy a Tesla ügyvédeinek jóváhagyása nélkül semmi olyasmit nem írhat ki az üzletember a közösségi média platformokra, ami valamilyen szinten kapcsolódik a vállalat új termékeihez, termelési volumenéhez, vagy épp a pénzügyeihez.

Korábban az Anonymous is üzent a Tesla-vezérnek, a tőlük megszokott módon. Egy maszkos képviselőjük egy videóban szólította fel az üzletembert, hogy azonnal fejezze be, amit csinál, mert életeket tesz tönkre.

Ne hagyd ki!