Boldog nyugdíjas pár a laptop előtt
Fotó: Shutterstock

A postások már úton, az Államkincstár is utalja a nyugdíjasok pluszpénzét

A postai kézbesítés tegnap, az utalás ma kezdődött. A korrekcióval növelt havi nyugdíjat és a 80 ezres nyugdíjprémiumot kapják meg a nyugdíjasok.


Ma utalnak

Az érintettek többsége péntek estig megkapja a nyugdíjkorrekcióval növelt havi nyugdíját és a nyugdíjprémiumot - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán. Novák Katalin a feltöltött videóban elmondta: a postai kézbesítés csütörtökön, az utalás pénteken kezdődött.

Novák Katalin arról is beszámolt, hogy jövőre a 13. havi nyugdíj kétheti összegét biztosan folyósítják, de a kormány azon dolgozik, hogy annál többet, háromheti vagy akár a teljes összegű 13. havi nyugdíjat is ki tudja fizetni. Korábban Orbán Viktor miniszterelnök is utalt arra: lát esélyt arra, hogy a következő év elején a 13. havi teljes összegét kifizetik.

100 ezer körüli pluszpénz az átlag nyugdíjra

Orbán Viktor október elején közölte, hogy minden nyugdíjas – az alacsonyabb nyugdíjban részesülők is - a maximális 80 ezer forintot kapják meg nyugdíjprémiumként. Ebben a cikkben egy táblázatban gyűjtöttük össze, hogy milyen termékből, mennyit lehet venni ebből az összegből.

A 80 ezres nyugdíjprémium mellett most kiegészítő nyugdíjemelést is kapnak a nyugdíjasok. Október elején derült az is ki, hogy november 1-jétől (január 1-jei visszamenőleges hatállyal) 1,2 százalékos emelésre kerül sor a várt 0,7 százalék helyett.

Ebben a cikkben írtunk arról, hogy az emelés révén az átlagnyugdíjban részesülők (ami 148 ezer forint körüli összegnek felel meg) 21.750 forint pluszt kapnak.

Ez összesésében azt jelenti, hogy a nyugdíjkorrekció és a 80 ezer forintos nyugdíjprémium révén az átlagnyugdíjban részesülők valamivel 100 ezer forint feletti egyszeri pluszpénzhez jutnak.


Ne hagyd ki!