Aldi bevásárlókocsik egymásra tolva
Fotó: Shutterstock

Aldi-Reál helycsere jöhet az egyik pesti plázában

Jövő hétvégén bezár a Reál élelmiszerboltja a Lurdy Házban. Helyette lapértesülések szerint a bevásárlóközpont másik részén egy Aldi-üzlet nyílhat majd.


Reál ki, Aldi be?

A Napi.hu értesülése szerint a budapesti Lurdy Házban történő boltnyitással folytatja magyarországi terjeszkedését az Aldi. A portál úgy tudja, a diszkontlánc új egységébe már keresik a munkatársakat.

A Lurdy Házban eddig egy nagy alapterületű Reál-üzlet működött, ám ez az egység november 21-én bezár. Az Aldi üzlete a portál szerint nem itt lesz, hanem a bevásárlóközpont egy másik részében alakítják ki, amelynek munkálatai már folynak.

A portál megkeresésére, miszerint mikor várható az új üzlet nyitása, az Aldi azt válaszolta:

Hálózatának expanziójáról az Aldi jelenleg nem tud információval szolgálni a sajtónak. Amennyiben a vállalat üzletet nyit Magyarországon, azt megelőzően természetesen tájékoztatja vásárlóit és a sajtó képviselőit is.

200-250 üzletet szeretne az Aldi

Az Aldi honlapja szerint a boltláncnak jelenleg 151 üzlete van Magyarországon. Korábban írtunk arról, hogy a korábbi - 2016-ban ismertetett - középtávú terveiben összesen 200-250 egységből álló hálózat létrehozása szerepel. Az Aldi idei boltnyitásairól ITT és ITT írtunk.

Augusztusban írtunk arról, hogy a tavaly a magyarországi Aldi 19 százalékos növekedéssel 292 milliárd forint feletti nettó árbevételt könyvelhetett el, amivel a külföldi kézben lévő magyarországi boltláncok listáján a hatodik helyet érte el. A listát a Lidl vezeti a Spar és a Tesco előtt.

Egy hazai és egy angliai Aldi-üzlet árainak összehasonlításáról peidg ITT olvashat. Az Aldival kapcsolatban pár hete azt is megírtuk, hogy a cég bruttó 1,2 milliós bért és céges autóként 3-as BMW-t kínál a kezdő regionális értékesítési vezetőknek.

Ne hagyd ki!