Elegáns nő a luxusautójából kiszállva készül felszállni a magángépére egy légiutaskísérő segítségével verőfényes napsütsben
Fotó: Shutterstock

Így működik az elit klub, ahová 100 millió dollár a beugró

Sokan irigykednek rájuk, de a csúcsgazdagok élete sem csak móka és játék. Milliárdosok tömkelege érzi magát elszigetelve az emberektől, miközben azon aggódnak, hogy gyermekeik nem tudják majd megfelelően kezelni a nyakukba hulló hatalmas örökséget. Rajtuk próbál segíteni az R360 befektetéskezelő és hálózatépítő klub alapítója, Charlie Garcia és ügyvezető partnere, Michael Cole.


Elit klub

Charlie Garcia tájékoztatása szerint az R360 elit klub célja az, hogy egy olyan oázist teremtsen, ahol az ultragazdag emberek és családjaik "kivirágozhatnak". A klubba meghívásos alapon lehet bekerülni, az alábbi három feltételnek kell megfelelni:

  • minimum 100 millió dolláros vagyonnal kell rendelkezni
  • előre be kell fizetni a három évre szóló 180 ezer dolláros tagdíjat
  • meg kell felelni a tagfelvételi bizottság által támasztott szigorú követelményeknek
Nagyon odafigyelünk arra, hogy összhangba kerüljenek a céljainkkal, és ami a legfontosabb, az értékeinkkel

– mondta Garcia.

A csoport alapértékei közé tartozik a becsület, a vállalkozói szellem, a kíváncsiság és a nagylelkűség.

A klub célja lényegében az, hogy a tagok pénzügyi, szellemi, spirituális, emberi, érzelmi és társadalmi tőkére tegyenek szert, illetve elmélyítsék ismereteiket ezeken a területeken. Garcia és Cole kifejtette, hogy évtizedek óta dolgoznak gazdag családokkal, és eddig mindegyikükkel megtalálták a közös hangot, ezek a tapasztalatok inspirálták az R360 alapítását.

Példamutató gazdagság

Az alapítók tapasztalatai szerint, ha valaki átlépi a 100 millió dolláros vagyont, teljesen más problémákkal, kockázatokkal, aggodalmakkal és lehetőségekkel szembesül, mint a szerényebb jövedelmű polgártársai. A csúcsgazdagok közül sokan szegény körülmények között nőttek fel, többnyire vállalkozói tehetségüknek és a szegénységtől való félelmüknek köszönhetik sikereiket. Az egyetlen dolog, amit minden áron el akarnak kerülni, az az, hogy családtagjaik is megtapasztalják, milyen az élet, ha az embernek kenyérre is alig van pénze. Kétségkívül népes azoknak az embereknek a tábora, akik ennek a mentalitásnak köszönhetik, hogy a „felső tízezerbe” tartoznak. Múltjuk miatt azonban „bevándorlónak érzik magukat a gazdagok országában”. Emellett úgy akarnak megadni mindent gyermekeiknek, hogy társadalmilag felelős utódokat neveljenek.

Garcia az ilyen beállítottságú emberek iránt érdeklődik, nekik akar segíteni abban, hogy képességeiket, készségeiket és vagyonukat felhasználva olyan örökséget teremtsenek, amilyenről álmodni sem mertek volna korábban.

Mi a megoldás?

Az R360 exkluzív klub, ahová hasonló gondolkodású és hasonló körülmények között élő embereket gyűjtöttek össze. Egyfajta „safe space”, ahol a stressztől megszabadulva a gazdagok leengedhetik védőfalaikat, nyitottak és sebezhetőek lehetnek.

Ezek az emberek arra vágynak, hogy hozzájuk hasonló emberektől tanulhassanak, együttműködhessenek velük, és megoszthassák egymással tapasztalataikat.

-mondta Cole.

Egzotikus helyekre szerveznek utazásokat, ahol a szórakozás mellett értékteremtő foglalkozáson vesznek részt a klubtagok. Júniusban például Richard Branson űrbáró privát szigetére utaztak el, teniszezés mellett bejárták a különleges szigetet, délutánonként pedig elismert és befolyásos emberek előadásain vehettek részt.

Az R360 célja az, hogy 1000 főre bővítse csapatát. Az már tagdíjban is szép összeg.

Ne hagyd ki!