A Microsoft Windows épp frissítéseket telepít egy laptopon, ami egy asztalon van
Fotó: Unsplash

Újabb startupot falt fel a Microsoft, mutatjuk, mi változik

Hamarosan újabb szolgáltatással bővülhet a Microsoft Office 365 csomagja, ugyanis a cég bejelentette, hogy felvásárolta a Clipchamp szoftverfejlesztő vállalatot.Innovatív megközelítés

A Clipchamp olyan szoftvert forgalmaz, amelynek segítségével a lakossági és a vállalati felhasználók is könnyedén belemerülhetnek a videószerkesztésbe. A felvásárlás tökéletesen passzol a Microsoft stratégiájához, hiszen a cég évek óta azon dolgozik, hogy bővítse a kreatív szoftverkínálatát.

A Clipchamp szoftverének különlegessége abban rejlik, hogy amellett, hogy egy Windows applikációt is kínál, képes az online erőforrásokat is kihasználni.

A Clipchamp technikai megközelítése a webalkalmazások egyszerűségét ötvözi a számítógép teljes számítási teljesítményének felhasználásával történő videófeldolgozással, ami a grafikus vezérlőkártya központi egységének (GPU) gyorsítását is kihasználja, ez egy olyan dolog, ami korábban csak a hagyományos videóalkalmazásokra korlátozódott.

-fogalmazott Chris Pratley, a Microsoft Office Media Group alelnöke egy blogposztban.

Betartott ígéretek

Bár a Clipchamp szoftvere még nem elérhető a redmondi vállalat szolgáltatásain belül, az integráció előrehaladtával a startup felhasználói előbb-utóbb Microsoft felhasználókká fognak „avanzsálódni"-mondta a cég egyik szóvivője.

A Clipchamp-et 2013-ban alapították az ausztráliai Brisbane-ben. A startupnak már több mint 17 millió felhasználó és 390 ezer vállalat szavazott bizalmat. A cég felhasználói bázisa az elmúlt évben 54 százalékkal gyarapodott. A vállalati előfizetők között megtalálható a Google, a Deloitte, a Zendesk, és mit ad isten, a Microsoft is. A Clipchamp szoftvere a videószerkesztés mellett webkamera és képernyőfelvételre is használható. A Clipchamp éves becsült bevétele 12,6 millió dollárra tehető.

A Microsoft augusztusban jelentette be, hogy drágulás várható az Office 365 csomagjának előfizetői árszabásában. Ez főleg azért indokolt, mert új szolgáltatásokkal fog bővülni a programcsomag. Utóbbit a Clipchamp felvásárlása is alátámasztja.

Ne hagyd ki!