A Google bejelentette, hogy a régebbi Androidos telefonokon szeptember 27-től nem lesz elérhető a YouTube, és még jó néhány fontos szolgáltatás.


Könnyes búcsú

A vállalat tájékoztatása szerint azok a telefonok érintettek, amelyek a 2.3.7-es, vagy annál régebbi verziójú Android operációs rendszerrel rendelkeznek. Ezeken a telefonokon a Google szeptember 27-én megszünteti a YouTube-ot és a Google Suite appokat, így egyebek között a Térképet, a Gmail-t, a Play Store-t és a Google Fényképeket is.

Hogyan kell ezt elképzelni?

A vállalat alapvetően nem fog több frissítést kiadni az említett eszközökre, amelyek felhasználói szeptember 27-től nem tudnak majd bejelentkezni a Google fiókjaikba. Ideig-óráig még valamilyen szinte használhatók lesznek az appok, de hibaüzenetekre és összeomlásokra lehet számítani. Továbbá a személyre szabott beállításoknak is búcsút inthetnek a tulajdonosok. A Google 10 évnél húzta meg a képzeletbeli határt, így a 2011 után értékesített telefonokat még nem érinti a korlátozás.

Tervezett elavulás

A Google azzal indokolta öntését, hogy a 10 évnél régebbi telefonok már nem felelnek meg a mai technológiai elvárásoknak. Az appok folyamatosan frissülnek, amelyeket értelemszerűen a szakemberek az új modellekre szabnak. A régi telefonok pedig már nem igazán tudnak megbirkózni a nagyobb igényű szoftverekkel, ami végső soron kibervédelmi kockázatot eredményez.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!