munkavégzés a jövőben
Fotó: Shutterstock

Ez lenne a munka jövője? 5 jóslat a LinkedIn szakértőjétől

Karin Kimbrough a LinkedIn vezető közgazdásza, aki több mint 930 millió tag és 63 millió vállalat adatait gyűjti össze a Magyarországon is egyre népszerűbb platformon. Kimbrough-val az Inc. készített interjút, a beszélgetés alapján pedig úgy tűnik, (részben) megismerhetjük a munkavégzés jövőjét.


1. A munkaerő-felvétel összességében lassul

Ez pedig a technológiai ágazatot különösen súlyosan érinti. Hiába vannak rendszeres elbocsátások, ha közben az új munkatárs beregisztrálása lassú. A LinkedIn 30 százalékos visszaesést mutat a munkaerő-felvételben az egy évvel ezelőttihez képest, a technológiai és médiavállalatok pedig 50 százalékos visszaesést mutatnak.

2. Hiába annyira népszerűek, a távmunkahely-lehetőségek csökkennek

Kimbrough megjegyzi, hogy a LinkedIen az állások mindössze 11 százaléka távmunkás, szemben a 2022. márciusi 20 százalékkal. Ezzel önmagában nincs gond, viszont a platformon az összes jelentkezés 50 százaléka távmunkára vonatkozik.

Ez is érdekelhet! Külföldön vállalnál munkát? Nem árt, ha alaposan átgondolod

3. A készségalapú munkaerő-felvétel sokszínűbb munkahelyet eredményez

Kimbrough szerint a LinkedInen azt tapasztalják, hogy a munkáltatók egyre gyakrabban emelnek ki konkrét készségeket (mondjuk projektmenedzsmentet vagy JavaScriptben szerzett tapasztalatot) a főiskolai végzettség vagy korábbi munkakörök helyett.

Az ilyen készségalapú munkaerő-felvétel nagyobb tehetségbázishoz vezet, és lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy alulreprezentált csoportokat is megjelenjenek a piacon.

4. A mesterséges intelligencia be fog zavarni

A korábbi technológiai zavarokkal ellentétben, amelyek az alacsony képzettséget igénylő pozíciókat szorították ki, az MI valószínűleg fel fogja forgatni azt, amit Kimbrough „középszintű képzettségi szintnek" nevez – itt nyugodtan gondoljunk a könyvelőkre, kutatókra vagy a kreatív szövegírókra.

A közgazdász szerint ez is egy ok, hogy a készségfejlesztés kulcsfontosságúvá válik.

Ilusztráció.

Fotó: Shutterstock

Figyelmedbe ajánljuk! Ennyi pénzbe kerül a nők munkahelyi egyenlőtlensége

5. A nők továbbra is küzdenek

LinkedIn adatai azt mutatják, hogy a nők és a férfiak közötti különbség a vezetésben fokozatosan növekszik, ahogy mindkét csoport feljebb lép a ranglétrán. Míg a pályakezdők nemek közötti megosztottsága egyenletes, a nők 10 évenként nagyjából 10 százalékponttal esnek vissza.

Mire a szakemberek mondjuk 20 évesek lesznek, egy nőre 2,2 férfi jut vezetői pozícióban

Ne hagyd ki!