Egy új vásárlási megoldást tesztelnek a dél-nyugat londoni üzletükben, amely feleslegessé teheti a pénztárosok munkáját.Önkiszolgáló kassza a mobilon

Számos hazai szupermarketben és diszkontban látható az önkiszolgáló kassza, ahol a vásárlók saját maguk fizethetnek. Lényegében ezt fejleszti tovább a német Lidl. Új szolgáltatásukat egy londoni üzletben tesztelik, ahol a termékeket a vásárlók a saját okostelefonjuk segítségével szkennelhetik be, így nem kell a pénztárhoz érve leolvasni az összes termék vonalkódját. Az új, még kényelmesebb megoldás, illetve általában a digitális kiskereskedelem alighanem forradalmi változásokat hozhat a vásárlásban, írja a The Grocer szaklap. Nyilvánvaló, hogy a jövőben ezzel a megoldással is feleslegessé válhat a pénztárosok munkája, vagyis kevesebb dolgozó is el tudja látni a feladatokat egy diszkontban.

Tesztfázisban van

A termékek vonalkódjának beolvasásához a „Lidl Go" alkalmazást kell letölteni majd, utána pedig regisztrálni. Fizetni pedig az alkalmazás által generált vonalkód alkalmazásával lehet. Újdonság, hogy a súly szerint értékesített gyümölcsökre és zöldségekre is használhatják majd az alkalmazást. A Lidl szerint egyelőre még túl korai bármit is mondani a tesztfázisban lévő szolgáltatásról.

The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!