Forradalmi változások kapujában a Lidl

A Lidl Magyarországon is elindította digitális hűségprogramját

Forradalmi változások kapujában a Lidl

Egy új vásárlási megoldást tesztelnek a dél-nyugat londoni üzletükben, amely feleslegessé teheti a pénztárosok munkáját.Önkiszolgáló kassza a mobilon

Számos hazai szupermarketben és diszkontban látható az önkiszolgáló kassza, ahol a vásárlók saját maguk fizethetnek. Lényegében ezt fejleszti tovább a német Lidl. Új szolgáltatásukat egy londoni üzletben tesztelik, ahol a termékeket a vásárlók a saját okostelefonjuk segítségével szkennelhetik be, így nem kell a pénztárhoz érve leolvasni az összes termék vonalkódját. Az új, még kényelmesebb megoldás, illetve általában a digitális kiskereskedelem alighanem forradalmi változásokat hozhat a vásárlásban, írja a The Grocer szaklap. Nyilvánvaló, hogy a jövőben ezzel a megoldással is feleslegessé válhat a pénztárosok munkája, vagyis kevesebb dolgozó is el tudja látni a feladatokat egy diszkontban.

Tesztfázisban van

A termékek vonalkódjának beolvasásához a „Lidl Go" alkalmazást kell letölteni majd, utána pedig regisztrálni. Fizetni pedig az alkalmazás által generált vonalkód alkalmazásával lehet. Újdonság, hogy a súly szerint értékesített gyümölcsökre és zöldségekre is használhatják majd az alkalmazást. A Lidl szerint egyelőre még túl korai bármit is mondani a tesztfázisban lévő szolgáltatásról.

Ne hagyd ki!