Ingyenessé tették az ukrajnai roaming-díjaikat a magyarországi mobilszolgáltatók
Fotó: Shutterstock

Ingyenessé tették a magyar szolgáltatók az ukrajnai roamingot

Az orosz-ukrán háború miatt ingyenessé tette a roaming-szolgáltatást ügyfelei számára Ukrajnában a magyar Telekom, a Telenor (Yettel) és a Vodafone mobilszolgáltató.


Ingyenes a roaming Ukrajnában

Csütörtökön reggel (február 24. 05:37) Oroszország megtámadta keleti szomszédunkat, Ukrajnát. Harcok zajlanak szinte az ország egész területén. A nyílt háború közvetlen előzménye, hogy Moszkva néhány napja hivatalosan is elismerte a kelet-ukrajnai szakadár területek, Donyeck és Luhanszk függetlenségét. Az USA és az EU emiatt több szankciót (ITT és ITT) bevezetett Oroszországgal szemben.

A háború kitörése miatt a legnagyobb, Magyarországon is aktív mobilszolgáltatók ingyenessé tették az ukrajnai roaming-szolgáltatásaikat a felhasználóik számára – szúrta ki az Agroinform.hu.

A mobilszolgáltatók intézkedései

Telekom:

Az orosz-ukrán háborúra való tekintettel a Telekom ügyfelei számára idén február 1-től egészen visszavonásig teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírja a keleti szomszédunk partnerhálózatain forgalmazott roaming díjait. Ebbe beleértendőek az alapdíjas hanghívások, az alapdíjas SMS-ek és a mobilinternet-forgalom is. Az indoklás szerint azért született meg ez a döntés, hogy a cég ezzel is támogassa az ügyfeleik kapcsolattartást az Ukrajnában élő hozzátartozóikkal.

Telenor Magyarország (Yettel):

Szintén az ukrán válság miatt a Telenor Magyarország is jóváírja február 24-től visszavonásig az Ukrajnában lévő lakossági ügyfelei adat, hang és SMS roaming díjait. A cég továbbá ugyanígy jóváírja a Magyarországról az ukrán alapdíjas telefonszámokra történő hívások díjait is. Ez a rendelkezés is visszavonásig érvényes.

Vodafone Magyarország:

A másik két mobilszolgáltatóhoz hasonlóan a Vodafone Magyarország is bejelentette, hogy díjmentessé teszi az Ukrajnában tartózkodó lakossági ügyfeleinek a roamingot, beleértve az SMS-, az adat- és hívásforgalmat is. A Magyarországra indított, valamint az Ukrajnán belüli hívásokra és SMS-ekre is vonatkozik az ingyenes forgalmazás.

Ne hagyd ki!