Soros György öltönyben ül és épp interjút ad egy eseményen

Már Soros György alapkezelőjének is van bitcoinja

A bitcoin térnyerését jelzi, hogy Soros György befektetéskezelő cége is bizalmat szavazott a kriptovalutának.


Sejtelmes gondolatok

Dawn Fitzpatrick, a Soros Alapkezelő vezérigazgatója és egyben befektetési igazgatója a Bloomberg Invest Global Summit nevű eseményének vendégeként beszélt az aktuális piaci trendekről, a kriptovaluták is szóba kerültek. Fitzpatrick óvatosan fogalmazott, de kiderült, hogy a Soros Alapkezelő is befektetett a világ legnagyobb kriptovalutájába, a bitcoinba. Mint mondta, a híres Family Office „birtokol valamennyit a kriptovalutából, de nem túl sokat". Megjegyezte, hogy a kriptovaluták teljes piaci értéke meghaladta a kétezer milliárd dollárt, és napjainkban már több mint 200 millióan kereskednek a digitális tokenekkel.

Nem vagyok biztos benne, hogy a bitcoint csupán inflációs fedezetnek tekintik. Véleményem szerint már a mainstream kategóriába sorolható

-fogalmazott a szakember, utalva ezzel a tokenek egyre növekvő népszerűségére.

Hozzátette, hogy az ő perspektívájukból nézve valójában nem maguk a kriptovaluták, hanem azok felhasználása az érdekes.

Lassan, de biztosan

Sokan bitcoin-telet kiáltottak a májusi árzuhanás után, de az elmúlt hetekben ismét magára talált a valuta. Jelenleg 55 ezer dollár körül mozog a BTC árfolyama annak ellenére is, hogy a kínai vezetés betiltotta az országon belüli kereskedelmet. Sokat attól tartottak, hogy az USA is követni fogja Kína példáját, de nemrég Janet Yellen pénzügyminiszter és az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének elnöke, Gary Gensler is kijelentette, hogy nem terveznek korlátozásokat bevezetni a kriptovaluta-kereskedéssel kapcsolatban.

Egyelőre kérdéses, milyen jövő áll a kriptopiac előtt, de annyi biztos, hogy nem Soros György az egyetlen, aki a digitális tokenekkel üzletel. Egyebek között az AMC is bejelentette, hogy hamarosan kriptovalutákkal is lehet fizetni a filmszínházaiban, illetve a Twitter is bővítette a „borravaló" funkcióját a híres tokennel. A Coinbase kriptotőzsde jóvoltából pedig egyes munkavállalók már digitális valutában is kérhetik a fizetésüket.

Magyarország is azon dolgozik, hogy tartsa a lépést a nagyobb piacokkal, amelynek részeként a NAV a közeljövőben elindítja a kriptovaluták kezelésére szolgáló eszközök beszerzését. Erről bővebben EZEN A LINKEN olvashattok.

Ne hagyd ki!